Månstenen: hjälper dig finna ljus i mörkret

Precis som månen ger månstenen ett ljus i mörkret. Den vägleder dig genom livets olika faser och påminner dig om att ta det lugnt. För i stillheten finner vi insikterna. Ta del av energierna från denna kraftfulla kristall och säg adjö till stress och press.

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

Egenskaper: Stillhet, tålamod, acceptans och beskydd. Ger skydd mot stress och skapar goda energier och balans.

Färg: Månsten finns som vit, svart, grå och persikofärgad. Den persikofärg- ade kristallen står för fruktsamhet, den vita för fullmåne och månljuset och den svarta för nymåne eller svartmåne.

Det här är Månsten: Likt månen reflekterar månstenen det ljus som faller på den i ett magiskt skimmer. Månstenen står för kraft och tålamod och är en påminnelse om att sakta ner tempot och ha tillit till att allt är som det ska vara. Månstenen har en feminin energi och är fördelaktig för den som vill bli gravid. Den hjälper dig att navigera i livets olika cykler.

Chakra: Navel och hjärta.

 

Meditera vid fullmåne

Ta tillfället i akt och ta del av alla kraftfulla energier vid fullmåne. Sätt dig, gärna i fullmånens ljus om du har möjlighet, och håll månstenen i din hand. Slut ögonen och känn kraften från månen och stenen. Känn hur du omsluts av beskydd och stillhet. Månens feminina kraft hjälper dig att skapa goda vanor. Det är också ett utmärkt tillfälle att meditera på dina drömmar och mål. Du kommer få en rejäl skjuts framåt!

Rena din månsten i månljus

Lägg kristallen i ett glas med vatten vid fullmåne eller i fullmånens ljus på din fönsterbräda. Låt kristallen laddas med kraftfull energi.

Kom ihåg! Även om det inte är stjärnklart så kommer din kristall att rensas och laddas med alla härliga energier.

 

Visste du att …
... månsten även kallas slenit.
Och anses ge tur och välstånd. Den ska också skydda mot olyckshändelser vid resor, speciellt under natten och vid resor över vatten.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.