Prova Anna-Lenas mediala övning - följ energispåret!

Näras sierska ger dig en medial övning som du kan prova med familj eller vänner. Ju närmare kontakt du har med personen som lagt undan saken, desto lättare kommer det att vara.

Text: Anna-Lena Wikström
Foto: Shutterstock

Sak i en låda


Gör så här:

● Be någon i familjen att gömma en bok som personen har läst i en kartong.

● Registrera vilka intryck och känslor du får omkring dig. Det kan vara ett ord i titeln eller något från handlingen i boken, som du får till dig. Kanske kan du känna om det är en faktabok eller en roman? Får du en lätt känsla eller en tung känsla? Vilka bilder får du till dig?

● Du kan variera övningen genom att be personen lägga ett smycke eller ett klädesplagg i lådan.

● Försök då att både uppfatta föremålets historia och utseende. Du kanske får en doft av trä, en smak av metall, en känsla av en form eller så kan du se en bild.

● Lägg märke till det första intrycket och tänk inte för länge innan du säger det du ser. Var inte rädd för att säga fel.

Det här är ett sjätte sinne, som vi alla har inom oss, men som behöver tränas upp. Till slut kommer du att känna vad som känns rätt eller fel.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.