6 vanliga drömsymboler i våra drömmar

Vad betyder det att bli jagad i en dröm? Här får du svaret på vad sex vanliga symboler betyder i dina drömmar.

Stress
Att packa och packa, aldrig bli färdig, inte komma iväg i tid eller rädsla för att inte hinna med flyget kan vara ett tecken på att vi har för mycket omkring oss. Att vi inte lägger tid och energi på det man mest av allt önskar och längtar efter.

Att bli jagad
Dessa mardrömmar innebär ofta att vi själva flyr från en del av oss själva som vi ännu inte har integrerat i vår självbild. Trots att drömupplevelsen kan vara jobbig så kom ihåg att alla drömmar vill oss väl. Ett effektivt sätt att få tag i vad som jagar oss är att antingen direkt i drömmen, eller i efterhand i en visualisering av drömmen, ställa frågan: ”Vad vill den här drömsymbolen säga mig?” Det finns ett budskap, vi blir inte jagade av en slump! Om drömmarna fortsätter att komma tillbaka har vi inte tagit till oss innebörden.

Död
Ofta en symbol för det motsatta, det vill säga pånyttfödelse. Att lämna en gammal fas i livet och istället helas och renas. Något gammalt dör för att ersättas av något nytt i ens liv.

Sex
Sexdrömmar kan se olika ut och vara av olika karaktär. Förutom att spegla behovet av närhet och starka känslor så symboliserar ofta drömmen behovet av förening med olika sidor hos en själv. Man införlivar alltså partnerns egenskaper med sig själv.

Otrohet
Att drömma om att partnern är otrogen handlar i första hand oftast inte om partnern. Istället symboliserar denna dröm ofta att man tappat kontakten med sina egna värderingar eller på något annat sätt svikit sig själv, att man inte är trogen mot sig själv.

Toalett
Överfulla, icke-fungerande eller upptagna toaletter är ofta en vanlig drömsymbol. Det är då läge att ”släppa skit”, gamla attityder, känslor och förhållningssätt.

 

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.