Astroguidning: Så blir vecka 2!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Shutterstock

Tiden 6 januari – 12 januari, 2020

 

På tisdagen den 7/1 möter Solen Neptunus i en fin sextil. Det ger oss inspiration och vi kan längta efter att skriva, måla, dansa eller att helt enkelt bara dagdrömma oss i väg. Livet är lite i rosa skimmer när Neptunus är aktiv, vi ser världen så som vi vill att den ska vara. Så se upp så att saker och ting inte ser bättre ut än vad de egentligen är!

På onsdagen den 8/1 möter även Merkurius Neptunus i en härlig sextil, vilket ger en väldigt gynnsam dag för kommunikation. Passa på att skriva ner dina drömmar och visioner.

På fredagen den 10/1 har vi årets första fullmåne! Denna gång är Månen full i Kräftan, Månens egna tecken. Här kommer alla känslorna på en och samma gång! Du vill lägga all din kärlek på dina nära och kära och på ditt hem!

På lördag den 11/1 går Uranus direkt igen, efter att ha gått retrograd. Uranus står för uppvaknade och vi kan plötsligt känna att vi vill gå nya, spännande vägar och inte sitta kvar i saker som gör att vi känner att vi sitter fast.

På söndagen den 12/1 är det flera planeter som möts; Solen, Merkurius, Saturnus och Pluto! Saturnus och Plutos konjunktion skriver jag mer om nedan och nu är den alltså exakt! Saturnus styr ekonomi och organisationer och Pluto står för djupa och stora förändringar, Solen lyser upp och pekar på dessa händelser och Merkurius som är himlens budbärare, sätter ord och skrift på det som sker!

Denna andra veckan på året är, som sagt var, väldigt spännande astrologiskt! Den största händelsen är att Saturnus och Pluto möts på himlen och då dessa mäktiga planeter tidigare mötts har världen fått en ny världsordning! De möts med ca 35 års mellanrum och kan ses som en världslig Saturn-return, med karmisk koppling som påverkar oss på ett globalt plan under en två-årstid (2019 – 2020). Vi kan se Brexit som ett exempel.  

Tittar vi bakåt på dessa händelser så kan vi se att när Saturnus och Pluto möttes i konjunktion tidigare så har stora händelser skett.

5 oktober 1914 var tiden då första världskriget bröt ut, 11 augusti 1947 var strax efter andra världskrigets slut då stora förändringar skedde ekonomiskt och makten fördelades globalt. 8 november 1982 utbröt bland annat Falklandsöarnas krig och även detta var en tid för ekonomisk lågkonjunktur i världen och upptrappningen av Sovjetunionens fall. Så vi ser att stora förändringar sker i världen 2019 – 2020.

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.