Astroguidning vecka 25: Smid planer i fullmånens sken

Midsommarveckan är här! På torsdag är det sommarsolstånd då går Solen in i intuitiva Kräftan och på midsommardagen är det fullmåne i Stenbocken!

Text: Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt
Foto: Getty Images

Helena-Magdalenas astroguidning för veckan!

Vecka 25, 2024

Tiden 17/6 – 23/6

 

Så här påverkas vi av de olika planeterna

 

Fullmånen i Stenbocken präglas av vattnets intuitiva, inspirerande och magiska energier.

Veckan inleds med Venus och Merkurius i Tvillingarna som bildar kvadraturer till Neptunus i Fiskarna, vilket skapar förvirrade tankar och missförstånd.

Direkt efter det går både Venus och Merkurius in i Kräftan där de möts i en konjunktion.

På torsdag bildar även Solen kvadratur till Neptunus. Med dessa kvadraturer till illusionernas planet Neptunus så är det bra att inte se världen med allt för rosa glasögon under veckan. Se upp så att inte du eller någon annan förskönar verkligheten!

På midsommarafton bildas det en fin sextil mellan Merkurius och Mars som ger härlig mental stimulans och främjar motivationen. Därpå strålar fullmånen över oss och ger oss en helt magisk midsommar!

 

Måndag 17/6 

I dag bildar både Venus och Merkurius en kvadratur till Neptunus i Fiskarna innan de båda planeterna går in i Kräftan där de möts i en konjunktion. 

Merkurius, Tvillingarna kvadratur Neptunus, Fiskarna 29.52*   

Merkurius kvadratur till Neptunus kan leda till en känsla av förvirring och desillusion. Undvik att ha viktiga möten och samtal i dag om det går, risken är stor att saker och ting missförstås och skapar oklarheter. Passa i stället på att meditera och lyssna till din känsla och intuition.

Venus, Tvillingarna kvadratur Neptunus, Fiskarna 29.52* 

Även i kärlekslivet kan du uppleva förvirring och du kan känna av en dålig självkänsla som har att göra med att din syn på dig själv blir förvrängd på olika sätt. Likaså kan du få för dig saker och ting om din partner, som kanske inte alls är sanna. Ta denna dag med en liten nypa salt och låt det vara som det är.

Venus in i Kräftan 

Nu lämnar Venus luftiga, livsnjutande Tvillingarna och går vidare in i kärleksfulla och moderliga Kräftans tecken. De senaste veckorna kan du känt dig flyktig och kanske lite avstängd känslomässigt, men nu kommer djupare känslor i dagen. Du visar din kärlek genom ömma kärleksbetygelser och genom din längtan efter att få ta hand om din partner lite extra. Det bådar gott inför midsommarhelgen.

Merkurius in i Kräftan 

Även Merkurius går in i Kräftan i dag. Under de veckorna han har passerat ett av sina egna tecken, Tvillingarna, har han bidragit med mycket tankar, idéer och kanske även en viss rotlöshet. Nu när Merkurius går vidare in i Kräftan så passar det perfekt att samla ihop dina tankar, att ägna dig åt mindfulness för att centrera ditt fokus. Meditation hjälper dig att lyssna till din intuition.

Merkurius konjunktion Venus 0.19* Kräftan 

Så möts de då, precis när de kommer in i Kräftan, Merkurius och Venus. Det är en fin transit för kärlek. Merkurius hjälper dig att sätta ord på dina känslor. Det är en underbar dag för kärlek och vänskap. Det är lätt för dig att uttrycka din kärlek och tillgivenhet.

Dessa båda planeternas energier bidrar till harmoni, lätta samtal och fina samarbeten.

 

Tisdag 18/6

Inga transiter

 

Onsdag 19/6

Inga transiter

 

Torsdag 20/6 – Sommarsolstånd  

Solen går in i Kräftan 

Sommarsolståndet är här, vilket markeras av att Solen går in i Kräftans tecken kl: 22:51 och årets ljusaste natt lyser upp våra liv. När Solen lämnar Tvillingarna och går in i Kräftan, vilket även Merkurius och Venus gjort tidigare i veckan så skiftar energierna rejält. Tvillingarnas aktiva, kommunikativa energi byts ut mot vattnets känslomässiga och intuitiva energi. Så äntligen kan du gå in mer i känslan, lyssna till din intuition och landa i de kärleksfulla energier som kommande veckor bjuder på. Kräftans kärleksfulla längtan efter att få ta hand om sina nära och kära kommer skapa en fin energi inför midsommar.

Solen, Tvillingarna kvadratur Neptunus, Fiskarna 29.53* 

Även Solen bildar kvadratur till Neptunus, strax innan han går in i Kräftan, så återigen kan du känna den förvirring som du känt av tidigare i veckan. Låt dessa energier passera och pressa inte dig själv för hårt. Snart är energierna harmoniska igen.

 

Fredag 21/6 – Midsommarafton 

Merkurius, Kräftan sextil Mars, Oxen 9*

Det är en superhärlig transit som inleder mindsommarhelgen, kommunikationens planet Merkurius möter motivationens planet Mars. När dessa två planeter strålar tillsammans skapas härliga energier så det flödar idéer, tankar och spännande idéer. Kommunikationen är klar och tydlig och allt har en lite högre hastighet än normalt.

Redan på midsommaraftons kväll är Månen i det närmast fulländad, men det är först den 22/6 kl: 03:07 som fullmånen är exakt.

 

Lördag 22/6 - Midsommardagen 

Fullmåne- Jordgubbsmåne - i Stenbocken 1*

Fullmånen i Stenbocken, jordgubbsmånen, har Saturnus som härskare, med denna tydliga energi så kan du nu se saker och ting på ett mer klart och förnuftigt sätt. Efter de senaste dagarnas förvirring så framträder ditt liv tydligare, det ger dig möjlighet att reflektera över vad du är beredd att släppa taget om. Månen, Merkurius och Venus bildar en härlig trigon till motivationens planet Mars, så blicka framåt och sätt upp nya mål för din livsväg i fullmånens sken.

 

LÄS ÄVEN: Fullmånekalender 2024: Ta del av energierna varje månad

 

Söndag 23/6

Inga transiter

 

 

Du kan läsa om hur de olika planeterna påverkar just ditt tecken i horoskopet som finns i tidningen.

Om du vill lära dig mer om astrologi kan du gärna gå Tidningen Näras webbkurs om astrologi som jag har skrivit.

Du är också varmt välkommen att läsa min blogg och titta in på min hemsida: helena-magdalena.se

 


Jag önskar dig en spännande vecka!

 

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.