Astrologen förklarar: Det här är kardinala, fasta och flexibla stjärntecken

Näras astrolog Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt berättar om våra stjärntecken utifrån sitt astrologiska kunnande, och efter många års arbete med att tyda stjärnor och planeter.

Text: Madeleine Walles
Foto: Getty Images

För Helena-Magdalena har astrologin alltid varit en vägvisare och som astrolog hjälper hon sina kunder att se hur de bäst ska kunna använda sig av sina olika förutsättningar och samtidigt lära känna sig själva på djupet.

– Våra stjärntecken är även indelade i ledande, fasta och föränderliga kvaliteter, berättar hon.

– Väduren, Vågen, Stenbocken och Kräftan är ledande tecken. Lejonet, Vattumannen, Oxen och Skorpionen är fasta tecken medan Skytten, Tvillingarna, Jungfrun och Fiskarna är flexibla tecken.

 Vad betyder då det? Jo så här vill Helena-Magdalena förklara det:

KARDINALA TECKEN – ledarroller

De kardinala tecknen är Väduren, Vågen, Stenbocken och Kräftan. De som har dessa tecken starkt i sina horoskop är födda ledare. De har naturliga ledaregenskaper och ett helhetsseende som gör att de har lätt för att se saker och ting i ett större perspektiv. Det är kardinalerna som styr vår värld och många av världens stora ledare är födda i dessa tecken. Människor med dessa tecken tvekar inte att ta på sig ett ledande ansvar och har väldigt lätt för att se vad som måste göras och vem som bäst lämpar sig för att göra det. De kan delegera till andra och motivera hela ”teamet”.

I denna grupp finns chefer, verkställande direktörer, politiker, fritidsledare, arbetsledare och egna företagare – roller där ledarskapet är framträdande.

LÄS ÄVEN: Det här säger ditt stjärntecken om dig – enligt mediet Benny Rosenqvist

FASTA TECKEN – ekonomer och praktiska yrken

De fasta tecknen är Lejonet, Vattumannen, Oxen och Skorpionen. De som har dessa tecken starkt i sina horoskop är organisatörer ut i fingerspetsarna. De är fantastiska på att se hur saker och ting på bästa sätt kan struktureras och arrangeras. De ser detaljer såväl som helheter. Det är de fasta tecknen som organiserar vår värld genom att skapa tydliga strukturer och system genom vilka saker och ting flyter.

I denna grupp finns administratörer, ekonomer, analytiker och it-systemvetare. Här finns även hantverkare, byggmästare och mer praktiska yrkesroller som också innebär skapande och strukturerande.

LÄS ÄVEN: Kan man vara född i fel stjärntecken? Astrologen svarar

FLEXIBLA TECKEN – servicemänniskor

De flexibla tecknen är Skytten, Tvillingarna, Jungfrun och Fiskarna. De som är starkt influerade av dessa tecken är serviceinriktade människor, som oftast är väldigt måna om att på olika sätt ”tjäna” andra människor. De är oftast bra på att se detaljer och att räkna ut vad som bör göras för att någon annan behöver det.

I denna grupp har vi människor som på olika plan arbetar med service, som exempelvis personal inom hotell och restaurang, sjukvård och andra yrken där människor behöver andra människors tjänster.

Lär dig mer om astrologi!

Prova Helena-Magdalenas webbkurs om astrologi

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.