Anna Strandlind: Att finna lösningar

Visst är det viktigt att lyssna på sin magkänsla. Låta den leda oss när vi står inför ett beslut, ett problem. Lita på känslan, uppmanar Anna. Den som hjälper sig själv, hjälper också andra!

Har du tänkt på hur mycket lättare det kan vara att hitta lösningar på andras problem än på sina egna? Det är lätt att tycka och tänka en massa, ha åsikter. Men det är aldrig bra för oss att lägga för mycket energi på hur andra ska leva sina liv. Ofta är det en spegling av oss själva, det vi behöver jobba med och utveckla hos oss själva. Jag tror att vi är ”hemmablinda” när det gäller vårt eget sätt att hantera saker.

 

Det jag eller du gör, blir liksom vår egen sanning. Jag upplever att när det kommer till att prata och lösa problem, är kvinnor mer benägna att prata med varandra än vad män är. Det är min erfarenhet.

 

Det finns väldigt mycket hjälp att få om man behöver dela något tungt, jobbigt, ångestframkallande med någon på ett professionellt sätt. Ta steget, vänta inte med det om du känner att ”bägaren rinner över”. Det är en styrka att söka hjälp, för då har vi insikt. Ett sätt att ta ansvar om du inte kommer ur dina bekymmer på egen hand.

Det finns så mycket lösningar om vi bara kan se och uppmärksamma andra på ett innerligt och icke dömande sätt. Att sätta stopp när vi har en magkänsla av att något inte stämmer.

Lyssna på den! Bit inte ihop, varken mot dig själv eller någon annan. Din intuition är sanningen. Tänk så många gånger vi har sagt till oss själva: ”Varför lyssnade jag inte på min känsla?”

 

Jag kan bli väldigt bekymrad och ledsen när jag ser att någon går förbi människor som är ledsna eller ber om hjälp. Jag tror dock inte att tanken är att vara elak, utan mycket handlar om rädsla. Ja, det kan vara ett stort hinder i många områden i våra liv. Tänk om inte rädsla fanns, då hade vi löst många problem!

Det är så viktigt att stå upp för dem som inte klarar av att stå själva. Lika viktigt är det att stå upp för sig själv. Vi behöver ta hand om varandra i denna värld, då hittar vi lösningar på många problem.

Vi har lösningar tillsammans, så ta hand om dig själv mer – då kan du hjälpa andra.

 

Varmaste kramen från mig

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.