Anna Strandlind: Dagdrömmeri

Skaffa dig en ”dagdrömbok” som du alltid bär med dig och var redo att skriva ner det som spontant kommer till dig. Det är fantastisk vägledning, så ta den på allvar!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Vad är dagdrömmeri och vad innebär det? Finns det någon sanning i våra skenande tankar och visioner? Jag vill gärna svara på den frågan och för mig blir det ett stort ”JA”!

Det finns något magisk i vår fantasi och i vårt drömmande, alla hinder och all rädsla förvinner. Vi är i ett flöde av positiv energi där våra tankar inte är kontrollerande. Vi släpper hämningar och begränsar oss inte. Det är också därför vi har svårt att förstå att dessa drömmar kan vara eller bli verkliga. Vi är vana att ha kontroll. En fantasi och dröm är något som vi flyr till då och då, för att komma ifrån vår vardag när vi inte trivs med den. Vissa människor dagdrömmer mer och andra mindre, det är så olika.

Det som är magiskt med dagdrömmeriet är att medvetenhet för dig samman med det universella sinnet och där finns både indirekt och direkt vägledning.

Jag som målar mycket använder mitt dagdrömmeri och min fantasi i allt kreativt arbete. Stora konstnärer och deras konstverk har fötts under dagdrömmeri där kontrollen har släppts, då de inte försökt styra sina tankar utan låtit dem komma och fylla dem med inspiration. Eller bara accepterat dem med kärlek.

Tänk så många gånger vi dömer oss själva genom att nonchalera det vi får till oss i vårt dagdrömmeri. Det finns inget negativt med att dagdrömma om något kärleksfullt och starkt. Det kan leda oss till en förändring i livet, om vi bara lyssnar.

Våra idéer utgår ibland från vårt dagdrömmeri, då är vi i kontakt med den universella kraften och det högsta goda.

Jag upplever väldigt ofta när jag dagdrömmer att det är fin vägledning jag får från mina änglar. Jag tror att många kan uppleva detta som en fantasi att fly till, men det är det inte. Ofta får jag och många andra väldigt jordnära direktiv och vägledning om vi lyssnar på våra dagdrömmar. Jag får också svar.

Dagdrömmar kan alltså vara ren, sann vägledning så börja skriva upp dina dagdrömmar. Varför inte skaffa en ”dagdrömsbok” som du har med dig i handväskan. Ofta kommer dagdrömmar spontant, så ta dem på allvar och gläd dig, det är sann vägledning. 

Du kommer att förstå, ha tillit.

 

Varma kramar från mig,

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.