Anna Strandlind: Dina val skapar livet

Tänka att var och en av oss är en skapare. Varje dag! Vi skapar innehållet i våra liv, genom de val vi gör. Det är en häftig tanke. Välj det som är bra för dig och fyll livet med kärlek.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag tror inte vi människor förstår hur mycket vi styr oss själva och det som händer i våra liv. Vi är magneter som drar till oss resultatet av vad vi tänker och känner. Många pratar om ”tur och slumpen”, men jag tror att det är våra val och handlingar som gör att vi får olika respons och resultat. Livet händer inte bara, livet blir följden av våra val.

När jag blev medveten om detta för många år sedan insåg jag att jag ensam har ansvar för mitt liv, ingen annan. Jag väljer själv hur jag förhåller mig till allt i mitt liv, precis allt. Jag ansvarar för mina handlingar, vad jag säger och vad jag gör samt hur jag förhåller mig till andra och vad de säger. Livet följer alltså mig, inte tvärtom. Jag är en skapare varje dag!

Det är lite ”wow-känsla” över det när jag tänker efter. Jag styr alltså mitt liv och vad jag gör av mina dagar här på jorden. Tänk så många som inte ens har kommit till detta jordeliv och inte har förmågan att påverka än. Du och jag har det! Men gör vi det tillräckligt? Gåvan är ju livet.

Gör du det du känner är viktigt för dig? Använder du din skaparkraft till att göra dina dagar till de allra bästa? Det är just nu en svårare tid för oss alla, men vi har fortfarande valmöjligheter. Det har vi alltid. Väljer du saker och ting du älskar? Eller väljer du att lägga energi på att döma? Fokuserar du på allt som du inte kan eller vågar?

Vad vill du lägga din energi på? Vad får du för resultat av att vara negativ och dömande? Jag tror att vi alla är negativa och dömande ibland, men det är enormt viktigt för vår hälsa att bryta detta mönster snabbt. Det är också ett eget val.

Jag tror att vårt syfte här på jorden är att vi ska älska så mycket som möjligt, känna glädje och hjälpa varandra. Jag får ofta till mig detta i mina meditationer, och att vi ska välja bort det som inte är bra för oss. Vi är här för att lära oss och utvecklas. Vänlighet och omtanke kan vara magiska upplevelser! Har du tänkt på det? Den känslan du har när du gör något du älskar och du bara ger dig hän, det är ett flöde av kärlek. Vi ska leta efter den känslan, lyfta fram den och motivera oss själva och andra. Det är inte svårt, det är lätt om vi bara väljer det.

Låt livet bli kärlek, då kommer livet att följa dig med stora resultat och lyckliga känslor.

 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler krönikor

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.