Anna Strandlind: Finn din inre ro!

Ge dig själv en vacker gåva. Fem - tio minuter då du sätter dig ner och andas lugnt, blundar och låter dig ledas till dina inre känslor. Det ger dig mening och ny kraft i livet.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag tror att vi människor har en plats inom oss där vi kan finna ro i sinnet och där vi fylls med stillhet och värme. Det är inte så lätt att hitta denna plats, om vi inte söker efter den. Men när vi jobbar med oss själva och skapar en medveten närvaro, att känna frid och stillhet, kan vi hitta djupet och närvaron som skapar fred inom oss. Gör vi det, då kan det storma och blåsa, men vi står fast förankrade i vår känsla om frid och stillhet.

Hur kan man då hitta denna innerliga känsla? Varför är den så viktig?

Vi kan finna den genom medveten närvaro och meditation. För mig är meditation ”andning och nuet i ett, det som bringar kärlek”. När vi gång på gång riktar vår uppmärksamhet inåt, kommer sinnet succesivt att hitta rätt fokus. Det gör att vi får en mening och ny kraft i livet.

Sätt dig ner i fem - tio minuter i tystnad, ge dig själv detta som en gåva, blunda och börja fokusera på andningen. Vad händer inom dig då? Vad upptäcker du? Känner du motstånd, välbehag, oro, glädje eller något annat?

Vad det än är så handlar det om att acceptera och inte värdera vad som är rätt eller fel. Bara fortsätt att gå inåt i själva andningen. Du kommer att uppleva en succesiv förändring som ger dig bättre perspektiv på din tillvaro, du börjar värdera saker och ting på ett annat sätt vilket hjälper dig att känna frid och lycka.

Vi alla har en egen rytm i livet. Det handlar om att hitta den och ge sig själv tid. Natur och hav kan ge oss healing och uppvaknade. När vi finner vår rytm är det en känsla av att hitta rätt. Vi alla har en individuell rytm, därför ska vi aldrig jämföra oss med andra utan bara gå inåt i oss själva och söka denna balans.

Vad innebär då detta? Vi alla har olika tempo i livet, olika situationer och val. Vi fungerar olika och det är viktigt att hitta sitt tempo och sin rytm, inte lyssna så mycket på andra om vad och hur mycket som bör göras. Detta bestämmer du själv. Lyssna på dina egna beslut och svar.

Jag läste en text som jag inte vem som skrivit, men så här stod det:

”Naturen har inte bråttom. Naturen har sin egen rytm. Och vi är natur. Vi är trådar i livets väv, och universums hjärta slår sin eviga rytm i våra bröst. Vi är änglagrus, stjärnstoff och solsken. Vintergator och regnbågar hittar väg genom våra själar och kroppar. Allting har sin egen rytm inbyggd i sig. Så också vi. Att hitta sin egen rytm är att hitta hem.”

 

Varm kram från mig,

Anna Strandlind signatur

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.