Anna Strandlind: Förvänta dig det bästa!

Var inställd på att du ska lyckas med det du företar dig, då är chanserna större att du gör det! Att tro gott om dig själv och om andra människor, skapar en våg av kärlek.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Vi styr själva hur vi upplever vår omvärld och människorna omkring oss. Våra förväntningar avgör mycket av vad vi ser. Där är vi människor så olika, har du tänkt på det? Reflektera lite över några personer som du har i din omgivning, hur du tror att de skulle agera i sitt bemötande i en speciell situation? Den ena skulle kanske vara positiv och den andre kanske mer negativ. Någon annan rädd och försiktigt.

Vi är olika, och det är så vi är präglade. Det som däremot gynnar alla människor är att om vi försöker att se att vi lyckas och är inställda på det, då är chanserna stora att vi också gör det. Även i hur vi ser på andra. Om vi tror gott om människor, är chansen så mycket större att vi lyckas tillsammans och att vi skapar en god miljö.

Det är alltså våra förväntningar som styr oss in på en viss väg i livet. Om vi alla människor i hela världen skulle starta dagen med att be en bön, skulle den exempelvis kunna låta så här:

”Idag förtjänar alla människor det bästa och vi alla har ett ljus och en storhet i vårt hjärta. Jag förväntar mig så fina saker i mitt liv och jag ser fram emot att uppleva detta, tack!”

Vad tror du skulle hända? Tänk om vi gjorde detta varje dag i en vecka, i en månad eller kanske i ett år? Vi skulle förändra synen på varandra och se människors lika värde och unika talanger. Vi hade skapat mer tålamod, förståelsen skulle öka och kärleken blomstra. Vi hade också tagit oss tid att känna in och lyssna.

Nu är det svårt att få hela världen att göra detta, men om du och jag börjar med det idag, vad tror du händer inom dig själv då? Hur kommer du att se och bemöta andra? Det jag vet säkert är att du påverkar människor i din omvärld positivt, personer som i sin tur skickar vidare till sin omgivning och ”vågen” är igång.

Du är viktig och tänk på att du har mer styrka än du tror. När du vinner i kärlek och omsorg, då vinner vi alla.

 

Varma kramar från mig,

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.