Anna Strandlind: Ge dig själv det bästa!

Vilken är din talang? Vem är du? Fundera över vad som driver dig framåt. Och jobba med att inte låta rädslan hindra dig. Det är dags att ta ett samtal med dig själv!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Vi ger så mycket till andra och vår omgivning att vi lätt glömmer den viktigaste personen i vårt liv. Oss själva. När jag först skriver det, så tänker jag att det kan upplevas lite egoistiskt. Men när jag sedan reflekterar över det, inser jag att det är sant. Om jag inte tar hand om mig själv och mår gott inom mig, är det svårt att finnas till hands för andra. Detta är något som jag har kommit till insikt med de senaste tio åren. Efter det så har jag också kunnat utveckla mig själv, och finnas till hands för andra på olika sätt.

Jag satte mig ner för en del år sedan och skrev ner vad jag vill i mitt liv. Vad är min passion? Hur kan jag hjälpa mig själv att må så gott som möjligt och även ge till andra? Vilken är min talang? Har jag någon talang? Vad skulle jag kunna göra gratis om jag hade tillräckligt med pengar för att ändå klara mig i mitt liv? Vad är drivkraften inom mig? Vem är jag? Vilka är mina värderingar i livet? Det fanns många fler frågor, men jag kommer inte riktig ihåg alla.

Är det något jag vet, så är det att rädsla inte är någon sanning. Du måste först bemöta rädslan och förvänta dig att det går bra, för att sedan kunna känna in nästa steg.

Jag går emot mig själv ibland när rädslan kommer, jag bara gör det! Jag har mycket jag behöver utveckla och lära mig, och rädslan hindrar mig inte längre. Det ligger träning bakom, det är inte något som sker över en natt. Jag är van att ”kämpa” i livet. Ordet kämpa känns negativt för många, men för mig är det inte det. Kämpa är att inte ge upp och att hitta en inre styrka och en väg som tar mig vidare med kärlek.

Hur känner du inför rädsla? Backar du? Lägger du bort det du egentligen vill, för att du hindras av en påhittad rädsla? Det är inget konstigt alls, men det handlar om att ha ett samtal med sig själv och försöka se situationen med andra ögon.

Vi människor kan hamna i känslotillstånd och tankar som vi inte alltid är medvetna om, det bara finns där av en vana. Men om vi istället, när vi hamnar i ett negativt tänkande, försöker påminna oss själva om att se allt på ett positivt och mer utvecklande sätt så skulle vi också förändra vår syn på oss själva och andra.

Livet vill oss väl, fast vi inte alltid förstår allt som händer. Men med den inställningen kan du förändra väldigt mycket till det positiva. Så förvänta dig att livet vill dig väl.

 

Varma kramar från mig,

Anna  

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.