Anna Strandlind: Hur ser du på framgång?

Vad är rikedom för dig? Är det en påse full med pengar, eller är det inre ro och harmoni? Anna menar att det är hur vi väljer att tänka som påverkar vår syn på pengar.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

För en del personer är det arbete och pengar som bestämmer hur livet ska se ut. Det finns så många människor som längtar efter framgång och drivs av att leva framgångsrikt. Ordet framgång betyder:

”Att lyckas med något, och uppnå eller överträffa bestämda mål eller förväntningar”.

Med dess innebörd kan det vara så att framgång faktiskt kan innebära vad som helst. Vad betyder framgång för dig? Vad är framgång för dig?

För mig är framgång förknippat med att jag mår bra inom mig och trivs med det som jag gör, då känner jag mig framgångsrik. Jag får inte alls ihop det med pengar på det sättet. Att vara lycklig och välja rätt tankar, är att leva framgångsrikt. Du kanske är av en annan åsikt och som sagt, det är individuellt och så bör det vara.

Det är jag själv som formar mitt liv, det är inte pengar eller arbetet som bestämmer hur mitt liv ska se ut. Det har varit så emellanåt i mitt liv, men då har jag inte trivts. Det var ett tag sedan nu, men jag vet skillnaden. Hur är det för dig idag?

Jag vet flera som ser på pengar med stress och rädsla. Det är som en drivkraft, det blir en massa måsten och en prestige som skapar en otrygg och negativ känsla. En del påstår också att de behöver detta för att kunna prestera och skapa mer pengar.

Hur vi ser på livet och vad vi väljer för tankar påverkar vår inställning till pengar.

Jag tror att vi skulle kunna få in de pengar vi behöver med en lättare och bättre känsla, om vi inte jämt kände stress och oro.

Jag tror varken pengar eller arbete är problemet, även om vi ibland skyller på. Utan det är våra tankar. Våra tankar är det enda vi kan förändra. Vi kan inte klaga oss till mer pengar, bättre arbete, mer framgång. Däremot kan vi förändra vår syn, och det leder till ett annat resultat och ett annat liv.

Jag tror att vår uppväxt och miljö påverkar mycket hur vi ser på framgång, pengar och arbete. Om vi låter detta styra våra liv så kommer vi aldrig hitta vårt inre ljus, vår glöd.

Jag är helt övertygad om att universum inget annat vill än att vi ska må bra och känna oss rika på alla sätt. Att vi också ska ha pengar och ett bra arbete, samt fina relationer. Ge oss själva kärlek och ge kärlek till andra. Jag tror dock att vi ska se allt det fina vi har först, för då kan vi uppskatta det vi får. Det skapar ett gott flöde i våra liv. Det är en framgångsrik känsla för mig.

Vill du förändra något? Förändra dina tankar! Det är då du verkligen kan förändra.

 

Varm kram från mig,

Anna Strandlind signatur

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.