Anna Strandlind: Kärlekens oerhörda kraft

Det är tack vare kärlek som vi människor och världen omkring oss utvecklas. Att lägga tid och energi på något är ett sätt att visa omsorg och kärlek. Det är då vi växer!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Livet kan vara ganska enkelt, om vi väljer det. Det kan upplevas lite provocerande när jag beskriver det så, men livet består av positiva eller negativa saker. Det är klart att det finns något mitt emellan också, men generellt är det ändå på det här sättet. Något är fel i ditt liv om du upplever mer negativa än positiva saker. Du vet själv om det är så. Ställ dig frågan och känn in!

Ibland kan vi jämföra oss med andras liv och leverne. Det blir fel, om vi upplever att vi har en massa brister som drar ner oss själva. För du förtjänar överflöd och lycka i ditt liv, tro inget annat.

De människor som har ett lyckligt liv, vet kanske inte exakt vad de gjort för att skapa det. Något kärleksfullt har de gjort, men det kan vara svårt att sätta ord på det. Vad är ett lyckligt liv? Det är väldigt individuellt.

Alla som skapar lycka och känner sig lyckliga, har gjort något av kärlek! Allt positivt kommer ur kärlekens val.

Flera tusen år tillbaka och fram till nu har alla pratat om kärlekens kraft och helande på olika sätt. Budskapens kraft i kärlek är stor och kommer alltid att vara det. När vi älskar och känner kärlek så är det den största kraften som finns i universum och för oss människor.

Jag tror inte alla människor förstår hur stark vår förmåga att påverka oss själva och andra i kärlek är. Det är en energi som ibland är osynlig ”för ögat”, men också den starkaste energin som finns inom oss. Kärleksfulla handlingar kan aldrig bli fel.

Kärlek är så mycket mer än att älska sina barn, djur och annat, det är en positiv kraft som är oerhört stark. Kärlek ligger bakom allt som är gott.

Vi skulle inte vara någonting utan kärlek, eller hur? Hur skulle världen se ut utan kärlek? Vi hade inte funnits utan denna oerhörda kraft. Utan kärlek hade vi inte skapat världen med all dess kunskap. Tänk på all den kärlek som finns bakom uppfinningar och vår utveckling. Den tid och energi som människor lägger på saker och ting är i grunden kärlek och omsorg.

Detta får mig att reflektera över hur jag själv kan bidra med denna kraft varje dag. Vi gör så mycket av kärlek som vi inte ens tänker på. Och när vi blir medvetna om denna kraft, kan vi göra ännu mer. Det är stort!

 

Kärleksfulla kramar från mig,

Anna Strandlind signatur

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.