Anna Strandlind: Lever du med autopiloten på?

Hur prioriterar du? Tillåter du dig att frångå dina mål därför att oron tar din energi? Anna Strandlind påminner om vikten av att inte stressa upp sig i onödan. Och om rutiner, på gott och ont.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Att bara stiga upp på morgonen och fortsätta dagen med de rutiner vi skapat, kan vara både bra och dåligt för oss. Ibland tror jag att vi gör saker och ting bara för att det alltid har varit så. Rutiner behöver inte vara dåligt, struktur gör oss trygga och säkra. Men när vi inte längre känner gnistan i livet, när kraven blir mer negativa än positiva, då bör vi ändra vår livsstil. Visst kan vi alla känna igen oss i detta? I alla fall vissa perioder i livet.

 

Jag ska skriva lite om mål och dess betydelse i vårt liv. Vi kommer alltid att prioritera de delar i livet där vi satt tydliga mål, där vi har en plan. Du ger din hjärna signaler om vad som är viktigt, du gör dina prioriteringar.

Men ibland frångår vi dessa prioriteringar. Som när vi hoppar över en måltid, eller fysisk rörelse, på grund av stress. Eller när vi sover dåligt för att vi känner oss pressade eller är oroliga. Om vi tillåter oss att hamna i den situationen för ofta, går vi utanför det vi egentligen vill med våra liv.

Helt plötsligt har vi hamnat i ett skeende där vi inte mår bra. Det som var viktigt, blev inte lika viktigt längre därför att vi uppslukades av annat.  Det är så vi människor fungerar. Vi är födda med denna ”instinkt” vill jag påstå.

 

När vi blir stressade och pressade ger vår så kallade ”lata” hjärna upp allt annat, men inte det du lärt den att se just för stunden. Du använder din energi för att lösa uppkomna situationer. Det är givetvis toppen när det sker något akut, när du måste lösa ett problem. Svårigheten uppstår när vi stressar upp oss i onödan, istället för att prioritera det som är betydelsefullt.

 

Att sätta mål i livet får inte vara en börda, tvärtom. Det ska gynna oss. Om vi tränar på att stärka vårt välmående till både kropp och själ, då sätter vi realistiska mål som berikar vår hälsa. Då kan vi också klara det som krävs av oss i pressade situationer, hur stressade vi än är.

Om jag är tränad mentalt, kan jag vara en god ledare även om jag har en pressad dag. Jag kan misslyckas inom något, utan att dra ner mig totalt.

 

Jag har gjort tydliga mål för vad som är viktigt för mig inom olika områden. Jag börjar alltid med grunden, min kropp och själ.

Din kropp är ditt tempel. Börja att tro gott om dig själv. Du kan!

 

Varmaste kramen från mig!

 

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.