Anna Strandlind: Nu väcks allt till liv

Glädje, våra årstider och kärlek – är det detta som är meningen med livet? Varför hänga upp sig på allt vi ska prestera, när vi faktiskt kan finna lyckan i det enkla!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

När våren kommer och allt börjar blomma, sker det något magiskt med oss människor. Vi börjar le och öppnar upp för samtal på ett helt annat sätt. Det känns som om våren kommer för att väcka oss till liv och starta upp en dialog. Det händer något inom oss som jag tror att vi inte alltid är medvetna om. Jag kan märka att även djuren reagerar positivt på detta. Ja, det känns som en nystart.

För många är nyår en ”nystart”, men för mig känns det som att våren är en början på något nytt. Så levande, kreativ och kraftfull.

Vi kan dra nytta av det här genom att verkligen utnyttja energin vi skapar. Varför inte starta med det som du drömt om, eller skjutit upp? Nu är det ett ypperligt tillfälle att ta vara på ljuset, färgerna och naturen som ger ett sådan glädje och harmoni. Bara våga ge sig hän!

Jag tror att vi människor borde ge oss hän lite oftare. Vi glömmer så lätt glädjen i livet för alla måsten, för att vi ska prestera. Ju mer vi ”presterar” desto bättre…

Tänk vad fel det blir, om vi tror att livet bara handlar om att prestatera. Jag tror att livet handlar om att bejaka sina sinnen och att vi ska upptäcka oss själva genom naturen, djuren och andra människor.

Att vi ska upptäcka samvaron ihop med universum, och att vi hör ihop. Vår resa här på jorden är en liten del av alla vägar vi kommer att gå. Vi är här på jorden för att lära oss, utvecklas och leva i glädje. Bara det är ju fascinerande, eller hur?

 

När jag var ett litet barn så satt jag vid grusgången utanför vårt hus och kastade lite småsten, när jag inte hade något att göra. Under dessa stunder for mina tankar iväg. Hur skulle jag lyckas bygga mitt dockhus? Vilket djur kunde jag rädda? Vem skulle jag leka med idag?

Vi glömmer lätt leken, det enkla, när vi är vuxna. Men mina djur gör att jag blir påmind om lek och glädje varje dag. Påmind om nuet. Djuren behöver oss, men framför allt så behöver vi djuren. Tänk om det är så att de är sända för att hjälpa oss att leva i nuet, i enkelheten och i kärleken? Jag tror absolut på det, framför allt när jag ser mina djur i ögonen varje dag.

Glädje, våra årstider och kärlek, visst kan det vara meningen med livet? Livet kan vara ganska enkelt, eller hur!

 

Varmaste kramen från mig!

 

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.