Anna Strandlind: Så kan du utveckla dina sinnen!

Syn, doft, hörsel, känsel och smak. Använd dina sinnen mer intensivt, var i nuet! Då blir du mer uppmärksam på allt om kring dig och känner större tacksamhet.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

En andlig känslighet har vi alla, mer eller mindre. När vi är lugna, närvarande och lyssnar inåt så fångar vi upp mycket mer och kan förstå vad vi själva vill och behöver. Plus att vi uppfattar mer vad andra känner.

Människor som är väldigt känsliga och mediala kan känna närvaron av osynliga väsen, se in i framtiden, höra budskap och få till sig information. Vi har olika gåvor, men vi kan alla öva upp och stärka våra sinnen. Det kan vi göra på olika sätt.

Jag ska dela med mig av en enkel övning som alla kan göra och som stärker dig och dina sinnen. Det handlar mycket om närvaro och nuet.

Ett bra tips är att skriva daganteckningar om vad du upptäcker med dina olika sinnen. Gör så här:

  • Första dagen skriver du ner allt som du upplever och lägger märke med din syn. Försök då att se saker med ett ”barns ögon”, se allt precis som det är. Analysera inte utan bara se. Då tar du in mer visuella budskap eftersom du inte lägger in någon värdering eller dömer det du ser.
  • Andra dagen följer du lukter, upplever och känner in olika dofter. Ta inget för givet. Var uppmärksam på all doft.
  • Tredje dagen lyssnar du. Tänk så många ljud vi sållar bort på en dag! Vi stänger av automatiskt. Du kommer att uppleva ljud som känns naturliga för dig på ett nytt sätt.
  • Fjärde dagen jobbar du med din känsel. Känn på saker! Det kan vara kaffekoppen du håller i, din väska, känn på hand eller arm. Hur känns det att ta på gräset? Vad upplever du?
  • Femte dagen slutligen, smaken. Prova att smaka på det du uppskattar men även det du inte tycker så mycket om.

När vi använder våra sinnen på detta sätt, finner vi en tacksamhet. Vi tar inte länger saker för givet. Gör allt i ”halvfart”, andas och njut. Då väcker du alla dina sinnen.

 

Varma kramar från mig!

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.