Anna Strandlind: Skrivandet väcker minnen

Vackra minnen från vackra möten. Ja, det handlar Annas krönika om den här gången. Vad är det då som fått minnena att vakna? Jo boken som hon skriver på nu!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Nu kan jag inte hålla mig längre! Jag måste få berätta om min bok som du snart kommer att kunna köpa. Den blir så vacker med fina, innerliga bilder och innehållsrik text. Boken handlar om medialt, andligt och personligt växande. Jag har så mycket text att det säkert blir fler böcker.

Jag vill att människor ska få lite wow-känsla när de håller min bok i sin hand. Mitt syfte är att glädja och stärka andra, att alla ska förstå sin egen kraft. Jag tror att boken kan bringa kärlek, tillit och utveckling precis där vi är livet och jag är så glad och tacksam.

När jag är i en skrivarprocess kommer minnen upp av människor som lämnat fina avtryck. Jag ska berätta om en man som kallades Putte. Min familj hade känt honom i många år, han kom hem till oss när jag var liten. Det var en dansant man, Putte lärde mig att dansa gammeldans. Jag stod på hans fötter, han förklarade stegen och hur jag skulle röra mig. När Putte dansade behövdes ingen musik för han sjöng alltid.

Jag upplevde denne man som en jultomte. Han såg absolut inte ut som en tomte, men jag vet att jag tänkte: ”Han är alltid lika snäll som en tomte, undrar om han är en tomte?” ha ha! Jag var inte så gammal då, som du förstår.

Han dansade med mig och min storasyster Viktoria som tyvärr inte finns kvar på denna jord. När vi hälsade på hemma hos honom fick jag spela piano i hans vardagsrum och han berömde mig alltid, fast att det lät som om någon hade satt sig på tangenterna! Viktoria och jag fick också alltid välja vilken saft vi ville ha. Vi funderade länge. Det fanns gul, röd och orange saft och de smakade så gott kommer jag ihåg. Vi systrar fnissade vid hans köksbord medan våra ben dinglade i luften.

Jag vet också att han hade massa krusbär vid sin tomt och jag älskade dessa bär. Putte hade ställt en stor tunna vid huset där det rann regnvatten från stuprören, där kunde vi hoppa i och bada. Det var det roligaste vi visste!

Har du tänkt på hur mycket möten och omtanke betyder i våra liv? Jag ler inombords och vill tacka Putte, men framför allt min älskade syster, för att ni lever vidare i mitt hjärta. Kanske ni dansar där på andra sidan?

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.