Anna Strandlind: Slösa med beröm och kärlek!

Den som ger, får uppleva kärlek. Och visst är det lycka att se tacksamhet i någons ögon, oavsett om det handlar en människa eller ett djur. Den glädjen är givarens belöning!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Att vara generös tycker jag handlar om att tjäna andra, utan att kräva någonting tillbaka. Det finns ingen baktanke i denna handling, utan syftet är att tjäna och vilja sträcka ut en hand. Det handlar inte om ditt ego, utan om att kunna få någon annan att må bättre. Det är en änglalik handling, fin och varsam.

När du öppnar din dörr, när du ger beröm eller kärlek till någon och visar människan bakom handlingen – det är att vara generös.

 

Att uppleva andlig tillfredsställelse genom att ge, skapar så mycket. Livet blir mer meningsfullt. Att ge och tjäna andra, att låta glädjen blir belöningen. Det är något stort och innerligt i det. Kanske är det så att vi kommer närmare vår egen gud, att det känns som om vi hittar hem. 

Det finns väl inget som är så fint som att se människor och djur när deras ögon skiner av glädje och kärlek! Och att få vara en del av detta.

 

Vår ursprungliga natur bygger på vänlighet. Det finns ingen som föds ond. Det är viktigt att vi påminner oss om detta när vi hamnar i situationer som skapar rädsla, i konflikter och när vi går i försvar.

Det är när vi börjar utveckla vårt ego som vi tar bort en del av det naturliga inom oss. Men blir vi medvetna om detta, kan vi också ta tillbaka vårt innersta universum. 

Eftersom vi kan känna och uppleva glädjen i kärlek, är det ett verktyg för att förändra saker och ting, fånga det naturliga inom oss. Att vara generös, är att vara i frid och harmoni med universum.

 

Tänk dig en situation där du möter alla med respekt, frid, ärlighet, vördnad, godhet och generositet. Vilken känsla! Så prestigelöst, skönt och kärleksfullt. Att inte värdera andra för vad de presterar, utan för deras sanna, naturliga ursprung.

Vi blir det vi tänker. Dessa ord har du säkert hört förr, men det finns en sanning i det. Vi kan skapa fred inom oss, och ge detsamma till andra, om vi väljer att ta del av vår sanning. Det gäller bara att vi tar eget ansvar och skapar detta tillsammans.

Respekt, frid, ärlighet, vördnad, godhet och generositet. Vi har dessa egenskaper i vårt inre. Ja, de finns där.

 

Många kramar från mig!

 

Anna

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.