Anna Strandlind: Ta kontroll över dina tankar!

Det som händer i din yttre värld, är resultat av det som sker inom dig. Ditt agerande, din attityd, är alltså resultatet av dina tankar. Du kan själv skapa förändring!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Hur kan du ta kontroll över ditt mående och vad du känner? Något som är viktigt att reflektera över är hur du ser på problem. Vilka problemen är och vem som orsakat dem har egentligen ingen betydelse, det som gör att du kan känna frid inombords är att du är medveten om dina egna tankar.

Vi kan förändra våra idéer och tankar för att må bra. Det handlar om vår attityd till oss själva först och främst, något vi sedan signalerar vidare till andra.

Dina tankar, dina känslor och ditt beteende ska vara i ”linje” med varandra för att du ska ha en så bra attityd som möjligt. Men var brister vi ibland, du och jag?

Du kanske säger en sak, men menar en annan? Du kanske tänker en sak men gör tvärtom? Du kanske beter dig på ett sätt men känner att du borde gjort annorlunda? Ja, du förstår säkert vad jag menar. Handen på hjärtat, vi har alla varit i den situationen någon gång. Rätt attityd börjar med att vi har rätt tankar.

När du känner att du inte mår bra, då vet du att du har fel tankar och idéer! Tänk efter då. Vad är du känslomässigt involverad i? Vad gör du? Är det rätt eller fel?

Allt som pågår i din inre värld händer på utsidan i din fysiska värld. Allt som händer i den yttre världen är en reflektion av vad som händer på insidan. Så ta kontrollen över dina idéer! När vi ser hur andra beter sig, ser vi också deras tankar. Det är vårt sinne som skapar livet.

All förändring börjar alltid med oss själva, så studera dig själv! Vad hamnar du i för situationer i livet? Hur känner du dig? Vad pratar du om? Vad sänder du ut för energi?

Ta kontroll över dina tankar, bli medveten om ifall det är något som inte känns bra. Tänk att du gör det för att känna fridfullhet själv, inte för att bevisa något för någon annan.

Se och känn det du vill ha! Då får du mer av det. Vår attityd är avgörande och den kan vi när som helst förändra om vi vill. Underbart, eller hur!

 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.