Anna Strandlind: Tro inte på allt du tänker!

Det är lätt hänt att låta tankarna styra oss. Älta det som är dåligt, döma sig själv och andra. Du mår mycket bättre av att låta de positiva tankarna växa. Släpp fram ditt inre ljus!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Varje gång vi inleder en mening med ”jag” är det rösten som vill bli hörd på något sätt. Det är också en skapande process, du är på väg att tycka, värdera, döma något eller någon. Kanske dig själv.

Jag satt och mediterade över just detta. Att vi alla vill bli sedda och hörda på olika sätt, hur ”jaget” och vår egen inställning till vad vi tycker, påverkar hur vi uttrycker oss och känner. Om vi alla blev medvetna om detta, skulle vi nog tänka till både en och två gånger ibland innan vi öppnade munnen.

När vi börjar döma och värdera är det vår egen röst vi hör i huvudet. Det är inte det högsta jaget – det som är av det högsta goda för oss själva. När vi blir medveten om detta kan vi också börja jobba med att släppa dessa tankar, för det är trots allt ”bara” tankar. Vi ska inte tro på allt vi tänker. Det är inte lätt alla gånger, men det behöver heller inte vara så svårt.

När vi observerar framför allt vårt eget sätt att tänka, men också andras, och när vi dömer, är det ett sätt att skapa medvetenhet och insikt. Det blir lättare att släppa dessa negativa tankar, ju mer medvetna vi blir. När vi dömer är det inte bra för oss själva och våra kroppar. Vi blir spända, vår puls ökar, vi blir negativa och ser inte det högsta goda i oss själva eller andra.

Att praktisera medvetenhet om sig själv, är att se till så att livet blir bättre för oss alla.

Det är också viktigt att inte döma sig själv, som vi kan göra ibland. Bli medveten om när den rösten kommer! Lägg ingen värdering i den. Om du fortsätter att döma dig själv, ökar den rösten i ditt huvud och då får du ännu mer att döma. Det blir en ond cirkel.

Tänk på att det finns mycket positivt som din röst säger. Det ska du lägga fokus på och ta hand om, som ditt ”barn”. Den är ditt inre ljus och ditt högsta jag om du känner kärlek, vill dig själv och andra väl.

Den är inte egoistisk och dömande. Älta ej saker som inte gör dig lycklig. För det gör dig inte lyckligare. Vi alla vill nog vara lyckliga, tror jag. Ge uppmärksamhet till det som gör dig lycklig! Fokusera på det du vill ha och skapa det.

 

Varma lyckönskningar till dig,

Anna Strandlind signatur

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.