Anna Strandlind: Om frustration och reflektion

Det är lätt att bli frustrerad när man inte riktigt kan hantera en situation. Det känner säkert de flesta igen. Anna försöker ta lärdom av detta, för att kunna utvecklas.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Ibland upplever vi frustation och otillräcklighet i livet. Jag kan komma på mig själv med det när många jobbiga saker händer samtidigt. Då ökar pulsen, andningen blir ytlig. Och det sker framför allt när kraven ökar på att leverera och ordna med allt själv.

Jag vill givetvis lösa saker och ting till det bästa, men det blir inte lika lyckat som när jag är lugn, går undan eller bara landar i det en stund. Jag ser inte helheten på samma sätt, utan förstorar upp saker och ting.

Jag vet att jag inte är ensam i detta, för det här är mänskligt. Jag har ett stort tålamod med andra, men inte riktigt med mig själv alla gånger. Känner du igen det?

Att jobba som medium och vägledare kräver att man rannsakar sig själv och ifrågasätter sitt eget beteende för att kunna utvecklas. Det handlar lika mycket om det, som att utveckla sin medialitet. Det är en ständigt pågående process. Allt hör ihop.

För att kunna möta människor, gäller det att inte ta in sina egna värderingar, utan se till det högsta jaget och den andliga vägledning vi får. Att lära sig att känna skillnad och förstå, i ett större perspektiv.

Ju mer vi jobbar med oss själva i kärlek, desto klarare förmedlar vi i kärlek och i sanning. Den som tar hand om sin kropp och själ, reflekterar över sig själv och vill utvecklas, är en renare kanal andligt. Det gäller oberoende vad vi jobbar med eller gör i livet.

Vi alla kan döma. Ibland är vi inte så bra människor som vi kanske vill vara, och det är okej. Problemet är om vi inte gör något åt det, struntar i att ta tag i oss själva. Då har vi tappat insikten. Och det är ur insikten visdomen blommar.

Det är bra att känna! Vi kan bli arga, glada, besvikna, lyckliga, oroliga. Vi är födda med alla dessa känslor och vi behöver dem, annars kan vi inte utvecklas, bli klokare och skaffa oss erfarenheter i livet. Det är något vackert över det. En sorts större universell visdom, anser jag.

Uppleva frustation och reflektera över det. Det är rubriken på veckans krönika. Och det har jag gjort nu. Jag har kommit till en större insikt, förhoppningsvis genom att förstå det som jag upplevt när jag varit frustrerad. Medvetenheten om att jag ska påminna mig själv nästa gång det händer, för att kunna utvecklas.

Helt plötsligt blev det något positivt, något givande. Att utvecklas och ta lärdom är i högsta grad andlighet för mig.

Vad kan livet lära dig idag? Vad kan du lära dig av livet?

 

Varmaste kramen från mig!

 

Anna

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.