Anna Strandlind: Våga ge dig hän!

Sluta drömma och gör verklighet av det du går och längtar efter. Skyll inte på att du inte kan, innan du ens försökt. Du är värd att lyckas, och du kan om du vill!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Tänk så många gånger vi har förutfattade meningar om oss själva och andra, när det gäller vad vi klarar av eller inte. Vi tror så mycket, och vi skapar en bild som inte behöver vara sann. Ger upp innan vi ens försökt.

Vi blir också präglade av vår uppväxt, när det gäller vår inställning till vad vi kan eller inte kan. Andra berättar att ”så här ska du göra” eller ”så där ska man inte göra”. Kanske säger någon ”det här är för svårt” och redan då ger man upp.

 

Vårt sunda förnuft kan nog signalera att ”jag har egentligen ingen aning om vad jag kan, innan jag provat.” Det är däremot inte så lätt att våga, när rädsla och vår ”ryggsäck” trycker på.

 

Jag tror att vi människor har stora möjligheter om vi börjar jobba med oss själva. Om vi blir tvungna att ”svälja” allt som är inpräntat i oss kring vad vi klarar eller inte klarar, tvungna att granska oss själva och fråga oss ”varför?”.

Det största hindret kan vara att våga erkänna för sig själv, vara helt ärlig. Det är lätt att skylla på en massa saker, för att slippa undan. Vår uppväxt, vänner och omgivning. Men att skylla på annat och andra, för dig inte närmare din dröm. Använda istället din bakgrund till något kreativt. Låta erfarenheterna i livet lära dig, inte begränsa dig.

 

Jag tror att det är fullt rimligt för oss alla att nå en del drömmar. Varför skulle det inte vara det? Du och jag vet vad vi vill, men frågan är om vi drar åt det hållet? Ett exempel: ”Jag vill få bättre kondition.” Då kan jag fråga: Okej, hur många stunder har du pressat dig själv för att förbättra din kondition? Eller: ” Jag orkar inget, jag har ingen energi.” Okej, men du lägger dig sent på natten och går upp supertidigt. Kan du ändra på det?  Vi har svaren inom oss, men är vi redo att satsa för att få det vi vill ha i våra liv?

 

Ta tag i det du verkligen vill. Nu är det dags att ge sig ut och förverkliga drömmar, det är du värd!

 

Vi är inte våra problem, vi är så mycket större! Vi kommer aldrig att göra vårt yttersta om vi inte får en knuff åt rätt håll eller vågar ta ett kliv ut! Du kan om du vill, men gör du det du vill? Sätt igång!

 

All lycka till dig!

 

Varmaste kramen från mig

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.