Är du en ambassadör för livet?

Har du tänkt på att du som läser detta just nu är en ambassadör för livet, för andligheten och mänskligheten. Hur kan jag veta det, kanske du undrar? Därför att du sökt dig in på en webbsida som visar att du har ett intresse för just dessa frågor.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Kan jag ta ditt intresse för givet? Det finns kanske skeptiker som också besöker dessa sidor? Visst är det så, men då har de också ett intresse för de här frågorna även om de har andra åsikter.

Vad innebär det då att vara ambassadör som är intresserad av livet, andlighet och mänskligheten? 

Jag tror att svaren kan skifta mellan oss. För någon handlar det om en önskan att vilja utvecklas personligt och andligt. Andlighet kan handla om en religiös eller spirituell syn, men också om hur jag beter mig mot mig själv och andra. 

För andra handlar det om att vilja förändra vår gemensamma syn på oss själva och varandra. För ytterligare någon annan ligger vikten vid att utforska om och i så fall vad som finns utanför de fem sinnena. 

Jag vet förstås att det finns ofantligt fler svar. Men ambassadörskapet innebär för de flesta av oss att vi bär en inneboende drivkraft att vilka förändra och förena – att vi här och nu, på denna planet ska leva i fred och frid, harmoni och balans. 

Tidningen Nära är för mig en bra och viktig budbärare för dessa budskap och du som läsare är det också. Så oavsett om du som läser detta kallar dig för andlig, troende, agnostiker, vetenskaplig eller skeptiker, så upplever jag att vi alla i grunden vill samma sak – nämligen leva i kärlek till oss själva och varandra.

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.