Chacha – en hund med tiger i sig!

Djurkommunikatören Mias hund ChaCha är väldigt lik en tiger i sitt beteende.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
ChaCha är en Cane Corso Mix från Italien men liknar mest en tiger i sitt sätt att vara. Hon är väldigt dominant och kurrar likt en katt när hon stryker sig runt våra ben.

ChaCha krusar ingen och ger klara direktiv på vad hon vill och vad hon inte vill. Jag vet att hon älskar mig lika mycket som någon annan men skulle hon finna ett bättre hem skulle hon utan tvekan lämna mig. 

ChaCha är otroligt mån om sin grupp av hundar här hemma och släpper inte in någon ny hund till flocken. Kanske skall jag vara tacksam, jag har ju redan fjorton stycken. 

Jag har träffat och räddat tusentals hundar men aldrig träffat någon som ChaCha. Jag säger det med djup ömhet för jag älskar henne enormt mycket. Denna stora, 50 kilo tunga hund, lär mig mer om de vilda hundarnas tankar än någon annan hund jag tidigare träffat.

ChaCha känner på ett tidigt stadium vem av hundarna i flocken som är sjuk och försöker få bort dem. Det gör ont att se och jag blir naturligtvis upprörd!

Varför är det så hemskt tycker du? Jag skyddar gruppen, en sjuk hund måste bort, annars skadas hela gruppen. En eller alla, vilket val skulle du göra om det var din familj? Alla är beroende av ledaren, beskyddaren och dess styrka.

När ert djur blir sjukt tar ni den till avlivning. Ni tar också bort ett sjukt djur från er flock. Man kan se det från olika perspektiv och det är smärtsamt. Att säga adjö är smärtsamt. 

Många kan tycka att det är kallt att vi fortsätter nästa dag som om ingenting har hänt. Men vi vet och lever i de goda minnenas förflutna och för framtidens överlevnad. Vi har kort liv, men tar varje dag som en hyllning till livet. 


That’s Amore!

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.