Det finns bara allt att glädjas åt

Ofta får vi höra att vi lever flera liv på jorden för att lära oss olika läxor. Betyder det att själen är ofullständig och behöver utveckling?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Ofta får vi höra att vi lever flera liv på jorden för att lära oss olika läxor. Betyder det att själen är ofullständig och behöver utveckling?
Det tror inte jag. Det skulle för mig innebära att Gud skapat ofullständiga, odugliga varelser som behöver genomgå smärta och lidande. Vilken obarmhärtig Gud skulle göra så, vad det skulle det vara för en Gud? Nej, min uppfattning är att själen redan är fullkomlig, ja faktiskt precis som Gud själv.

 

Själen har inga behov, inga krav, inga villkor, den bara är. Precis som Gud är.

 

I min värld är alla själar utskott av Gud som iklätt sig en fysisk tillvaro för att få lov att uppleva sig själva genom fysiska aspekter. Genom själarna så kan Gud uppleva sig själv. För själen eller Gud finns inget gott eller ont. Det finns bara i egots värld. Vi människor är kropp, intellekt och själ.

 

Själen har inga behov, men den sänder ut sin energi i form av varande och kärlek. Men vårt intellekt säger: ”Nej, det där är inte sant. Jag kan inte vara så storslagen och fantastisk. Jag duger inte.”

 

Kroppen upplever därför smärta, fysiskt eller känslomässigt eftersom de val egot gör går emot vår själs djupa sanning. Det innebär att krig, svält, mord och elände är egots påfund – ett agerande som står i motsats till de vi är egentligen.

 

Om vårt ego, som har ett övermedvetande och undermedvetande istället börjar agera utifrån den själ vi är, så kommer kärleken att manifesteras i vår kropp. Vi kommer att uppleva glädje istället för sorg. Men vår själ lägger sig inte i detta – det är vårt intellekt, vårt ego som får göra valen och ta konsekvenserna.

 

Så om det finns lärdomar att göra på jorden så sker dessa på egots nivå – det vill säga att lära sig följa själens sanning som i sin tur är Guds sanning. Det innebär en annan sak – att vi är helt förmögna att själva skapa våra liv så att de hamnar helt i linje med vad våra själar är – fullkomliga. Vilket i sin tur att vår värd bara kan få uppleva villkorslös kärlek och varande om vi lyssnar på vår själ. Uppenbarligen behöver vi mer än ett fysiskt liv för att komma på att vi är storslagna, fantastiska och gudomliga.

 

Som tur är så kan vi inte dö – det är perfekt uträknat. Vi kommer att lyckas, vi kommer att hitta oss själva oavsett om det tar eoner av tid. Det finns inget att vara rädd för – bara allt att glädjas åt.

 

Per Ola Thornell

 

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.