Det universella lyssnandet

När Jai Thornell lyssnar på en klient så lyssnar han inte bara med öronen utan med hela han. Han kopplar på det universella lyssnandet.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Som coach och terapeut så lyssnar jag inte bara med mina öron på det som sägs. Jag lyssnar med hela kroppen, med hela mig. Jag kopplar på det universella lyssnandet, storhetens lyssnande, vilket leder bort uppmärksamheten från tänkandet vilket skapar ett ”rum” att vila i utan att intellektet lägger sig i. Det ger utrymme för min klient att själv få vila i det han/hon berättar och därmed också ett utrymme att faktiskt höra med hela sitt väsen vad det är som uttrycks. Ibland behöver jag inte ens säga någonting – mitt varande tillsammans med min klient gör att klienten själv hör vad som uttrycks och får insikter av sig själv.

I det universella lyssnandet så är jag i kontakt med storheten – Källan och kan därmed se min klients storhet. I det utbytet så försvinner de upplevda hindren och tillkortakommanden hos min klient. När kärlek råder kan ingen rädsla finnas, det är omöjligt. När jag i samvaro med andra ser och känner min egen storhet så ser jag andras också. Där blir ett utbyte i det som vi båda får med oss och som skapar ringar på vattnet. Oneness kan antingen förklaras intellektuellt eller så kan det upplevas. Jag föredrar det sistnämnda. Allt som finns är kärlek!

Namasté
Jai
www.loveit.se

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.