Det vi ger får vi tillbaka!

Jag tror på att det vi ger ut får vi också alltid tillbaka. Vissa kallar det karma, andra kallar det sunt förnuft. Det viktiga är kanske inte vad det kallas utan innebörden av det.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Eftersom vi alltid får ta ett personligt ansvar för våra handlingar så blir det också en återverkan av våra handlingar. Blanda inte ihop detta med exempelvis brott och straff, det hör bara hemma på jorden.

 

Ibland blir vi förundrade över att en brottsling kommer undan hela tiden eftersom vi människor har skapat så icke fungerande samhällssystem. Vissa tycks kunna göra vad som helst, rån, våldtäkter eller mord och kommer undan med det. Men var så säker, man kommer inte undan.

 

Det du ger andra får du också uppleva själv, om inte i detta livet så i nästa. Fram tills du lärt dig din läxa. Det finns ingen som dömer dig i detta, bara du själv. Det är en naturlag som driver människan mot kärleken.

 

När du förstår innebörden av dina handlingar mot andra kommer du, om de är kärleksfulla, att fortsätta utföra dem. Om de inte är kärleksfulla kommer du att få gå igenom dem om och om igen tills du förstår. Så himmel och helvete är inga platser man färdas till när man dör. De finns här och nu på jorden och det är dina tidigare handlingar som bestämmer var du befinner dig idag.

 

Frågan är nu; vad kommer dina val idag att innebära för din morgondag? Och till sist, vad kommer mina val att innebära för min morgondag? Låt oss mötas i kärleken!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.