Du är redan fullkomligt älskad

Av någon anledning har vi alla, var och en, blivit insatta i Guds (högre kraft, universum – kalla det vad du vill) konstverk.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Av någon anledning har vi alla, var och en, blivit insatta i Guds (högre kraft, universum – kalla det vad du vill) konstverk.

 

Det betyder att vi alla, var och en, är unika. Du som läser detta just nu är helt unik – det finns inte en enda människa som är exakt som du!

 

Det betyder att det finns en mening, ett syfte med ditt liv. Du är en viktig pusselbit i denna stora väv av energier och liv där allt hör samman. Det betyder också en annan sak. Du är fullständigt sedd, fullständigt hörd och fullständigt älskad.

 

Faktum är att du alltid varit älskad helt villkorslöst. För det finns inget du kan göra för att förtjäna den kärleken, den finns där i alla fall. Och det finns inget du kan göra för att förlora den kärleken heller, den finns där för evigt.

 

Att få uttrycka kärlek, mänsklig så väl som gudomlig, är själens högsta mål. Våra egon hindrar oss från att se detta. Egot inbillar oss att andra människor måste fylla oss med kärlek för att vi ska överleva. Men det är inte sant. Vi är redan älskade. Och vi är redan kärleken. Och den finns i våra hjärtan!

 

Du duger precis som du är. Med dina tankar skapar du din yttre verklighet. Kärleksfulla tankar skapar kärlek i det yttre.

 

Lägg högerhanden över ditt hjärta och blunda i två minuter. Upprepa samtidigt ”Jag är kärlek” hela tiden. Se om du kan mena det när du tänker tanken, lägg in känslan. Le gärna efter halva tiden. När du är klar – skriv en kommentar här hur det kändes!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.