Du skapar själv din verklighet

Val och förändringar kan skapa smärta i stunden men vi måste komma ihåg att vi finns till för oss själva och inte till för andra, skriver krönikören Jai Thornell.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Är du medveten om att du själv är hela skaparen av ditt liv? Varje val du hittills gjort, vare sig det varit i rädsla eller sann kärlek, har fört dig dit där du är just nu. Allt som finns runt dig är ett resultat av dessa val. Är du 100 % nöjd?

Det som händer i ditt liv just nu, det är resultatet av "spelet" av självförverkligande. Vad menar jag med det? Jo, jag menar att medvetande skapar. Det är oundvikligt att om du har mentala, känslomässiga tillkortakommanden inom dig, så skapar de disharmoni i det yttre med utmaningar, prövningar och vedermödor. 

Våra tillkortakommanden gör att vi känner oss drabbade eller maktlösa för yttre omständigheter men sanningen är att vi äger alla våra problem själva. Och sanningen är också att vi är kraftfulla, gudomliga varelser med full kapacitet att omskapa. 

Vi äger vår situation och finns det något som inte fungerar så bör vi ställa oss frågan "vad är det som gör att jag skapar detta?" "Vad behöver jag göra för att lösa, släppa taget och i linje med sanningen i mitt hjärta göra nya val här och nu?" 

Nya val och eventuella förändringar kan absolut skapa smärta i stunden. Andra kan reagera på våra val. Men vi måste komma ihåg att vi finns inte till för andra, vi finns till för oss. Vi behöver göra våra val även om det ”drabbar” andra. Kom ihåg att andra gjort sina val och innebär de smärta för dem så äger de denna helt. Vi kan inte låta bli att leva och utvecklas på bekostnad av oss själva enbart för att andra inte gillar våra beslut. Det vore att vara levande död. 

All förändring tar tid och när det känns motigt så titta bakåt och se på det du lyckats åstadkomma. Fortsätt sedan att arbeta med dig själv, ditt inre och dina nya val. Efterhand kommer du att skapa fler harmoniska och glädjefulla stunder i ditt liv med relationer runt dig som bygger på kärlek.

Namasté
Jai

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.