Energitjuvar, finns de verkligen?

Min upplevelse är att det finns de som har ett beteende som är väldigt krävande och ja, de tar ibland vår energi. Men det beror i så fall på att vi tillåter det. Energiförlusten går med andra ord att stoppa! Så istället för att lägga skulden på andra kan vi lägga ansvaret på oss själva att inte ge ut vår energi.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Jag har många klienter som upplever att de blir dränerade av relationer hemma, i sociala sammanhang eller på arbetet. Omgivningen upplevs som krävande och klienten känner att andra bara vill ha deras uppmärksamhet hela tiden.

Vi kan förlora vår energi även på andra sätt. Hur kul är det till exempel att gå in i en vanlig mataffär efter jobbet och på vägen komma på vad man ska ha för mat? Tänk dig att de allra flesta i butiken känner precis samma sak. Vilken energi skapas där inne då? Vi får en känsla av att så snabbt som möjligt fixa våra inköp och ge oss därifrån.

Hur är det när vi går in i exempelvis en kyrka? Plötsligt känner vi lugn, vördnad och harmoni? Varför är det så? Som jag ser det så lever vi i vardagen med fullt öppna chakran, energicentra, som finns över hela kroppen. Vi har sju huvudchakran som sitter från ländkotan hela vägen upp till hjässan. (Om du inte känner till något om chakran, så googla eller skriv en kommentar under krönikan, så ska jag förklara mer ingående.)

Vad jag vill komma till är att om vi stänger ner våra chakran när vi går upp på morgonen eller innan vi går in i affären, så kommer vi inte ta in andras energi eller ge ut vår egen i samma omfattning. Plötsligt kommer energitjuvarna inte att få näring från oss.

Ta ansvar för vad du ger ut och tar in, så kommer din energinivå, dina tankar och dina känslor att förändras radikalt!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.