Finns det liv i universum?

Tänk dig att du står på en sandstrand och blickar ut över alla sandkornen. Tänk dig sedan att du blickar så långt du kan över hela stranden. Tänk dig sedan jordens alla sandstränder. Tänk dig sedan att det finns fler stjärnor i universum än det finns sandkorn på jorden.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Jordens stjärna, solen, gör det möjligt för oss att leva på jorden. Och visst vore det helt ologiskt att tro att det inte skulle finnas fler stjärnor som har planeter med liv runt sig? Att vi inte hittat dem beror både på att de är så långt borta och att universum är så oändligt stort.

 

Men kanske har de hittat oss? Varför visar de sig inte då? Kanske för att vi inte är redo? Kanske visar de sig men på olika sätt? Så kallade ”Crop circles” som bildas i sädesfält helt plötsligt i perfekta formationer och mönster som kan vara skapade av liv som inte finns här. Jag skriver kan, för vi vet inte ännu.

 

Alla observationer som skett av UFO genom historien kan inte bara vara fantasier, eller hur? Så vad skulle det innebära för oss människor om det faktiskt finns annat liv i universum? Skulle det vidga våra vyer om storheten i livet, eller om kraften och oändligheten i universum? Kanske skulle vi rent av få en känsla av tillhörighet till något större? Visst är det spännande tankar?

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.