Anna Strandlind: Hur påverkas du av negativa händelser?

Vi alla har råkat ut för negativa händelser eller personer som påverkar oss med en känsla av obehag på något sätt.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Ibland kan det vara svårt att sätta ord på vad det är, eller hur? Det som ändå kan vara lite förvånande är att vi oftast kommer ihåg de negativa upplevelserna jämfört med de positiva. Slutsatsen blir då att om man låter det negativa få mer kontroll inom oss själva, så skapar vi detta mest, även tvärtom!

 

Vi alla har mindre bra sidor inom oss, för vi är människor. Det är väldigt viktigt att vi alla lär oss att kontrollera våra mörkare sidor och jobba med detta medvetet. Att ignorera sitt eget beteende hjälper inte till att ge oss själva eller andra det bästa i livet. Vi behöver lägga lika mycket fokus på det, som att utveckla de goda egenskaperna inom oss. Då hjälper vi inte bara oss själva utan vi hjälper även våra medmänniskor och Moder Jord.

 

Vi tar då ett fullt ansvar. Nästa gång något negativt händer, inom dig eller en händelse -  Ställ då frågan till dig själv: ”Varför reagerar jag negativt? Är det något jag behöver jobba med?”

 

Trots att vi vill göra gott till oss själva och andra så kanske det inte alltid blir rätt? Som ett exempel så är vi födda i en egen kultur som vi tror är vår sanning. Vi bildar olika sorters ”sanningar” i vår egen uppväxt och det blir nästan som en självklarhet. Det behöver ju inte vara så. Känner du igen dig? När man samlar på sig erfarenhet så kommer insikten.

 

Då kommer jag att tänka på att mina barn kommer uppleva likadant, medvetet och omedvetet från deras uppväxt. Det är också ett växande i sig att hitta sin egen sanning.

 

Jag är helt övertygad om att människan är ljus och god i grunden. Att våra goda och ljusa sidor dominerar. Vi samarbetar med detta, universum är inom oss.

 

Att försöka förändra människor och komma med olika råd fast att personen inte vill, skapar bara oro och mer negativa mönster. Däremot om man försöker bidra med ett lugn och en god syn, se det ljusa och den bakomliggande orsaken så kan vi inspirera andra att agera i en positiv riktning.

 

Nästa gång kanske det är du eller jag som behöver förändra ett beteende. Det spelar stor roll vad du och jag gör! Tänk om inte alla goda förebilder i livet fanns? Kanske var det din dagisfröken från barndomen, vänner, djur, fotbollstränaren och många fler. Så mycket gott du ger ut till din omvärld! Vilka är du en förebild för idag tror du? Motivera andra, så blir vinsterna stora för oss alla!

 

Varmaste kramen från mig!

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.