Jai Thornell: Är jag seriöst vuxen?

Som krönikör i Tidningen Nära så belyser jag ofta sådant som sker i min vardag, mitt arbete, min tro och mitt vetande. Jag vet att alla inte uppskattar det jag skriver och det är helt ok. Jag vet många som gör det och det motiverar mig att fortsätta.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Som offentlig person får jag då och då vänförfrågan via Facebook från personer som jag inte känner personligen och det är ok. Jag accepterar de flesta om det inte är uppenbart att det är ett ”troll” som enbart är ute efter att stöka runt. Här om dagen så fick jag en fråga från en för mig okänd person om jag visste något riktigt, riktigt seriöst och duktigt medium eller bra healer i Malmö som jag kunde rekommendera?

Jag svarade inte då jag fick dåliga vibbar med en gång. Istället fortsatte personen att fråga: Är du en genuint god snäll omtänksam människa som hjälper folk, djur med mera för deras välbefinnande och lycka eller tänker du bara på att bli rik och pengar? Är du vegetarian?

Jag svarade: Hej. Du ställer ganska närgångna frågor utan att vi känner varandra eller har träffats. Jag gör så gott jag kan för att agera utifrån själen och dess kärlek. Vad får dig att vilja ställa de frågor du gör till just mig? Varma hälsningar Jai

Svaret jag fick tillbaka var: Kan du svara på frågorna tack eller är du inte seriöst vuxen?

Hade det varit för några år sedan så hade jag gått igång men nu blockerade jag bara personen i fråga och det är inte intressant för mig att gå i klinch med någon som inte kan uppföra sig eller har en välvilja i sin kontakt.

Flera av mina kollegor berättar hur de också får mail, meddelanden och telefonsamtal från människor som inte verkar må så bra eller har för mycket fritid i sitt liv och som bara finner nöja i att bråka, stöka och ställa till det. Om man nu inte gillar det vi gör – varför engagera sig? Om jag inte gillar blues så går jag väl inte till ställen där de spelar blues?

Jag vill avsluta med att skriva; alla människor är ok även om det de gör inte är ok. Min önskan för andra är alltid det bästa men jag lägger inte min tid på andras drama. Jag har fullt upp med att vara den förändring jag vill se i världen. Och ha kul samtidigt. Låt oss älska mer. Och leka mer!

Namasté

Jai

www.loveit.se

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.