Jai Thornell: Låt 2018 få bli ditt år!

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Den som väntar länge med att ta nästa steg blir lätt stående med ett ben i luften medan man får hålla balansen med det andra. Handen på hjärtat – när är det dags för dig att blomma ut i din fulla potential? Hur länge ska du vänta tills du har tid att göra det? Sedan existerar inte, det finns bara ett nu.

Brist på pengar är ofta ett skäl många använder som argument av att man inte kan göra det man vill – gå kurs, sätta av tid till stillhet osv. Men det är lätt att nöja sig med det egna svaret utan att utforska det närmre. Dygnet innehåller 24 timmar och nog finns det minst 15 minuter om dagen att sätta av? Att vara i stillhet är nödvändigt för oss om vi ska hitta vår inre röst – den som ger oss de svar vi behöver.

Den korta stunden kan ge oss de insikter vi behöver för att ta ut riktningen vad vi vill med vårt liv. Det är här passionen får tändas igen och vi får energi att börja förflytta båda benen framåt. Vi har ett eget ansvar för vad vi fyller vår tid med – vi kan inte lägga ansvar eller skuld på att andra eller annat tar vår tid.

Brist på pengar behöver inte betyda att jag inte kan lära mig eller utveckla mig. Det finns massor av bra, prisvärda cirklar, kurser och utbildningar att gå och skulle man ändå inte ha råd med detta, så finns bibliotek med böcker, filmer på Youtube och massor av tips, råd och övningar på Internet att ta del av.

I grunden tror jag dock att vårt försvar med att vi inte har tid eller råd egentligen handlar om vår rädsla för det okända. Vi är rädda för ljuset, insikterna om vem vi egentligen är, vi tycker det känns jobbigt att vi förnimmer att det vi liv vi lever kanske inte är helt det vi önskar. Kanske känner vi skuld och skam för att vi vill mer. Så risken att man blir stående mitt i steget är stor. Men frågan är egentligen inte om vi ska ta det där steget. Frågan är när vi ska göra det. För alla kommer att göra det – eftersom vi valt vår väg långt tillbaka sedan eoner av tid. Vi har alla valt att vakna vid en viss tid, vi har alla ställt vår egen väckarklocka så att säga. Frågan är bara – ringer din under det kommande året? Och trycker du då på snooze-knappen och somnar om mitt i steget eller håller du dig vaken och går framåt?

Jag hoppas att du är en av dem som gör 2018 till ditt år – och därmed kliver in i den stora rörelse med uppvaknande som sker världen över. Du behövs!

Namasté
Jai
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.