Jai Thornell: Livet är för kort

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Ibland är det så uppenbart hur mycket tid vi lägger på att gå omkring och vara låga i humöret, surmulna eller frustrerade. Det hjälper inte alltid att bara ta sig själv i kragen, men många gånger gör det.

Jag kommer på mig själv – jag sitter där och känner mig hängig. Ett ”problem” eller ”situation”, ofta inbillade och ibland verkliga, snurrar i huvudet på mig. Det är lätt att det bara fortsätter så. Och vad är resultatet? Tiden går till ingen glädje eller nytta. Tiden går och den här kroppen kommer att packa igen förr eller senare. Så frågan är - hur mycket tid har jag ”råd” att lägga på onödigt grubblande, onödig frustration, onödig surmulenhet?

Nej jag menar inte att dessa tillstånd är speciellt vanliga i mitt liv. Längre ska jag kanske tillägga. De har varit det. Så det känns som om jag fyllt min kvot redan. Men trots det, inträffar de då och då när mitt ego får frispinn. Varför lägger vi tid på så mycket onödigt inom oss och utanför oss själva när vi vet att det kommer en dag när jordelivet är slut? Livet är för kort för att inte leva det! Och handen på hjärtat – hur många av våra så kallade problem är egentliga, verkliga problem? Som någon sa; Om jag kan göra något åt dem, varför oroa sig? och om jag inte kan göra något åt dem, varför oroa sig?

Egot älskar att hitta på skit i huvudet på oss. Men livet är för kort för att låta det få bestämma tycker jag. Låt oss leka mer, älska mer och vara mer i glädjen.

Namasté
Jai
www.loveit.se

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.