Jesus, Buddha, Gandhi och du!

Krönikören Per Ola (Jai) vill få oss att förstå att vi redan är kompletta, upplysta och andliga precis som vi är.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Många har olika andliga förebilder som man ser upp till. Man önskar att man kunde vara som Jesus, Buddha, Gandhi eller Moder Theresa. Men det går ju inte. Eller gör det? Ja det gör det.

Hur gör man? Man gör det. Ja men hur? Man gör det. Ja men HUR? Man GÖR det! Men de var ju utvecklade själar. Ja det är du med! Ja men de var speciella. Ja det är du med. Men de hade djup andlig kunskap. Det har du med. Blir du förvirrad?

Hur många böcker ska du läsa för att bli som Buddha? Hur många kurser ska du gå för att bli som Jesus? Hur många medium ska du springa till för att få sinnesro som Gandhi? Tror du att Tidningen Nära gör dig mer andlig? Tror du att hälsomässorna ger dig svaret på livets hemlighet? 

Tro mig – om kunskap hade varit svaret på vem du är, så kommer du att läsa ihjäl dig liv efter liv. Det finns inga böcker i världen som gör dig mer andlig eller upplyst. 

Du är REDAN komplett. Du ÄR redan upplyst. Du ÄR redan vis. Du ÄR redan andlig. Du ÄR Källan – ren och skär kärlek och godhet. Det innebär att du ÄR Jesus, Buddha, Gandhi och Moder Theresa redan. 

Eftersom de också är Källan så är du ett och samma med dem eller hur? Du behöver bara acceptera att det är så och agera det. Om du tror att du ”bara” är du – ja då är du det förstås. 

Då kommer du att fortsätta att leta utanför dig själv efter det som redan ligger gömt i ditt hjärta. Det handlar inte om att välja vem du vill vara – du är redan Källan. Det handlar om du ska inse det eller ej.

Per Ola (Jai) Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.