Konsten att släppa taget

Visst är det märkligt att det kan vara så svårt att släppa taget om det som inte fungerar i våra liv? Dåliga relationer, meningslösa arbeten, kravlistor och vardagssysslor i allmänhet som vi gör men inte känner mening i eller anser att vi inte ska behöva göra. Varför är det så?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Jag tror det är för att vi inte är redo. För att släppa taget behöver vi vara redo. Det betyder att vi istället för att trycka undan våra rädslor, måste bejaka dem och se scenariot av ett nytt agerande. Vi måste bestämma oss för att det är dags att släppa taget – oavsett vad omgivningen tycker, oavsett hur ekonomi ser ut, oavsett vad relationen man lämnar tar sig till. Vi måste bestämma oss för att det är nog. 

Det betyder inte att vi inte kommer drabbas av känslostormar, svårigheter eller annat på vägen. Men när de kommer, möter vi dem. För oavsett, så är det dags att släppa taget. Att återta vår frihet – att vara de vi är och vill vara, själar som följer sin väg!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.