Lika attraherar lika

Om vi sänder ut godhet så får vi även godhet tillbaka, menar krönikören Jai Thornell.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Lika barn leker bäst heter det ju. Och det låter ju positivt och bra. Sanningen är att det gäller det negativa också. Gillar man att skvallra så hittar man alltid en ”bundis” att skvallra med. Dömande skapar bara dömande. Motstånd skapar motstånd. Allting är energi och det jag skickar ut får jag tillbaka – skickar jag ut skit så får jag det tillbaka. Skickar jag ut godhet, så får jag det tillbaka. Men vad är det då som gör att när jag förändrar mig till ”det bättre” som gör att jag plötsligt får uppleva nytt skräp eller negativ energi? 

Jo det beror på att allt det negativa som jag sänt ut innan fortfarande inte har lösts upp utan hänger som små moln på min vardagshimmel. Och du vet hur det är med moln och när vädret ändrar sig – till slut har de där molnen anhopat sig och det börjar regna. Så det är rester av det gamla som gör sig påmint. Det enda vi kan göra är att fortsätta vara kärleksfulla och goda – molnen med förorenat regn och åska försvinner efterhand och det bildas nya goda moln som gör att det för eller senare regnar uppfriskande, livgivande regn på oss. 

När vi sänder ut våra bästa sidor så kommer vi att attrahera in andra människor i vårt liv eftersom lika attraherar lika. Så det jag skickar ut får jag tillbaka. Och det gäller dig med. Vad skickar du ut?

Namasté
Jai
www.loveit.se

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.