Lyssna till hjärnan och hjärtat för bra balans!

Människa hyllar de intelligenta. Nobelpristagarna, de framgångsrika forskarna som kan berätta om nya planeter och stjärnor och mattesnillena som redan vid fem års ålder kan lösa en Rubriks kub på några sekunder.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Kunskap är nyckeln till ett framgångsrikt liv och därför behövs långa studier och höga betyg från skola. Smarta människor kan tjäna stora pengar. Den mänskliga hjärnan har under lång tid beundrats och blivit satt på piedestal. Logik är för många vägen till sanning. 

Konstnärer, poeter, dansare eller musiker räknas sällan till de framgångsrika, såvida inte ett genombrott skapar kändisskap. Kreativa människor anses ofta som känsliga och lite säregna.

Så vart vill jag komma? Först vill jag poängtera att jag tycker intelligens och logik är bra och viktigt. Men logik är torrt, medan kreativitet är levande. Logik och matematik kan inte dansa. De kan användas för att räkna ut hur man gör, men det är allt. Kreativitet kan dansa eftersom kreativitet kommer från hjärtat. Logiken kan inte älska – den kan tala om kärleken. Känslan från hjärtat som rymmer både det konstnärliga, poetiska och musikaliska kan älska!

Hjärtat behöver inte prata om kärleken, det är kärleken. Hjärtats språk är kärlekens språk. Om vi lyssnar lika mycket på hjärtat som på hjärnan skapar vi mer balans, harmoni och äkthet. Det är en viktig uppgift som människa att skapa kontakt mellan dessa! Allt som skiljer dem är en halvmeter, klarar vi den så klarar vi allt på denna jord.

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.