Meditation ger oss de svar vi vill ha

En del människor letar hela livet efter något, men hur de än letar så hittar de inte det. Det beror på att de letar på fel ställe.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

En del människor letar hela livet efter något, men hur de än letar så hittar de inte det. Det beror på att de letar på fel ställe.


Om man skulle gömma världens dyrbaraste skatt någonstans och vara säker på att de flesta inte skulle hitta den så skulle den säkraste platsen vara i människans hjärta.


Få människor är genuint intresserade av sig själva. Istället så jagar man värdelös kunskap, värdelösa pengar och värdelösa prylar. De tror att de är värdelösa i sig själva och därför kan bli värdefulla genom det man gör och äger.


De blir lyckliga med rätt saker, rätt utbildning, rätt jobb, rätt partner, rätt hus, ja listan är oändlig. Men när de fått något av det eller kanske rent av allt samman är de lyckliga då? De tror det. För en kort stund känner de sig så, men sedan börjar jakten igen eftersom det inte är äkta vara de fått smaka.

Annons


Varför är det så? Jo för det de jagar finns inom dem själva. Alla människor föds ensamma och dör ensamma och allt där emellan är förgängligt – människor och ägodelar finns i våra liv för att vi ska uppleva och lära.


Det enda som består när allt är över, är vår själ. Så om vi vill få svar på det vi söker i våra liv så finner vi svaret i hjärtat, och det gäller alla oavsett om man kallar sig andlig sökare eller materialist.


När vi mediterar så får vi en chans att se inåt och när vi gör det så får vi reda på vem vi är, vart vi är på väg och varför vi finns.

Per Ola Thornell 

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.