Meditativ andning ger stilla frid

Att finna friden kan ibland vara svårt. När det är stökigt och rörigt runt omkring oss, så far våra tankar lätt iväg och vi upplever stress i kroppen. Själv har jag haft en längre tid av ovisshet och känslor av maktlöshet på grund av yttre omständigheter.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Även om jag har tillgång till massor av kunskap och erfarenheter inom andlighet, meditation och mindfulness så är jag dock bara människa. Och i de tuffa stunderna så finns det inte någon kunskap i världen som hjälper.

 

I stället har jag försökt hitta friden inom mig genom att arbeta med min acceptans, tillit och genom att försöka släppa taget. Det sistnämnda är en match vill jag lova. Det är som att ha en boll i handen som jag kastar iväg bara för att upptäcka att bollen sitter fast med ett långt gummiband och som gör att den kommer tillbaka igen.

 

Men friden har periodvis infunnit sig. Det jag gjort är att jag gått in i en meditativ andning. Jag har låtit kroppen andas av sig själv och sedan tränat mig i att bara följa andningen.

 

Sedan har jag visualiserat att jag har friden i hjärtats rum. Där har jag föreställt mig att jag kunnat gå in och sätta mig för att bli friden. Ju mer jag övat på detta desto bättre har det gått. I friden kommer vetskapen om att oavsett hur det är i det yttre så har jag tillgång till den stilla frid som finns i djupet av mig, i varandet.

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.