Mia Mattsson-Mercer: När smärtan ropar i mitt hjärta helar änglarna mig

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock

När du gråter förlorar du tid.
När du gråter förlorar du kärlek.
När du gråter förlorar du morgondagens välsignelse (fågelsång)

Efter två veckors tystnad hördes plötsligen ett gnäggande från hästen Miracle. Det var en djup stämma som eskalerade till en ljusare ton när han såg mig. Tårarna rann längs med mina kinder av ren glädje. Äntligen kände han sig hemma. 

Efter flera år som ridskolehäst där gräs och hagar inte existerade, fick 26-åringen till slut komma till en plats där han fick vila ut och bara vara. Miracles ögon vandrade dagligen på alla de nya upplevelserna omkring honom. Han var inte rädd utan endast nyfiken.

Under sina år i det gamla stallet hade Miracle sett flera ridskolehästar avlida med smärtor, inte bara i sina kroppar utan också i sina hjärtan. Han hade sett dem välkomna Andra sidan som en skön befrielse från människans piska, från hårda sparkar i sina sidor. Ryttarna var glada när de lämnade stallet nöjda över deras lektioner. Men få hästar lämnade manegen med nöjda hjärtan.

Miracle hade följt polohästarnas resa med brutal träning, med nya och gamla ärr över sina kroppar. De liknade stora pitbullhundar som gått i slagsmål med andra hundar.

En av polohästarna fick sitt öga utslaget med motståndarens klubba. När han tittade på polohästen, orkade endast hennes själ svara:
Jag måste leva utan känslor, jag har ingen annan utväg.

Där finns så mycket känslor inom djuren. De säger adjö till varandra när det är dags och många gånger syns inte farvälen i människans ögon. 

Vi har många änglar som befinner sig hos oss för smärtan kan vara stark. Vi har samma inre som ni, men inte samma utväg.  Vi känner er kärlek och att ni älskar oss utan att behöva göra oss illa. Ni har en ren kärlek och tårarna är rena från skuld. Ge mig kärlek och smärtan försvinner från mitt hjärta.

That’s Amore!
Mia Mattsson-Mercer
www.awl.org

Notering:
Under åren som djurkommunikatör har jag träffat många klienter som frågar med dåligt samvete om att de inte gör tillräckligt mycket för sina djur. ”Tänk om han inte älskar mig” sa en matte oroligt. Jag brukade svara, att de som har dåligt samvete är de med stora hjärtan.

Fler krönikor

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.