Mias djurkommunikation med den glade cykelälskande papegojan Nico

Visst är det häftigt med djurkommunikation! Men det är inte alltid lätt att veta vad djur försöker förmedla telepatiskt. Papegojan Nico blev till en början inte riktigt förstådd.

Text: Mia Mattson-Mercer
Foto: Shutterstock
Ibland kan jag missförstå en bild eller en känsla som ett djur sänder till mig. Nico, en grå papegoja, ville gärna att matte skulle ut och cykla med honom.

Jag såg framför mig hur Nico satt på cykelstyret och glatt hoppade medan hans matte trampade på för glatta livet. 

Matte funderade och funderade och till slut sa hon: ”Nej, jag är ledsen men jag kan inte påminna mig att vi har cyklat. Nico är inte vingklippt och skulle flyga iväg, så det vågar jag inte.”

Men när matte och husse var på väg att gå kom Nicos matte plötsligen på det! ”Men du milde! Det är min motionscykel han tänker på. Under en tid träningscyklade jag framför teven, men nu står cykeln monterad ned i källaren. Nico satt alltid på styret och skrek av lycka.”

Husse som suttit tyst vid sidan om, tittade glatt på sin frus kurviga kropp: ”Om Nico nu tyckte det var så roligt kan jag säkert montera ihop cykeln igen!”

That’s Amore!

Fler krönikor

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.