Musik är ett andligt fenomen!

De flesta använder musik som ett sätt att komma i en viss stämning. Och är det ”fel” musik på radion – då byter man kanal. Så vad är det som händer när vi hör musik? Vi blir kanske glada, spralliga, avslappnade, pigga, stressade och fulla av minnen. Alla känslor kan faktiskt dyka upp i oss.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Se bara på hur filmindustrin använder musiken som ett viktigt verktyg för att få oss att känna vissa känslor under filmens förlopp.

Med detta sagt så betyder det att vi själva medvetet kan lära oss att gå ifrån en känsla till en annan, vilket inte minst är praktiskt om man är lite nere.

 

Så sätt dig ner och gör en liten lista med olika typer av musik som gör dig glad, lugn, pigg, energisk, harmonisk och så vidare. Spela gärna in låtarna i datorn så du kan lägga över dem i din telefon – det gör att du förmodligen alltid kan ha tillgång till din favoritmusik. Lyssna så ofta du kan, även om det bara är korta stunder, och du kommer att upptäcka att du mer och mer hamnar i den känsla du vill ha.

 

Betyder det att man flyr ifrån sina jobbiga känslor? Det behöver inte vara så. Är du riktigt ledsen och behöver få uttrycka dessa känslor. Sätt på musik som hjälper dig uttrycka din ledsamhet, ilska eller frustration.

Musik är livet och kan användas medvetet, andligt.

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.