Rädslan blockerade mitt hjärta

Rädslan efter besöket från Andra sidan gjorde att Mia stängde av, men när hon släppte taget om rädslan öppnades istället hennes mediala förmåga.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Min första starka upplevelse från Andra sidan var när jag gick i tredje klass. Jag och min storasyster delade på den tiden sovrum. Jag vaknade en natt av att jag kände att någon drog mig i foten. Jag var säker på att det var min syster och irriterat bad jag henne att sluta.

Någon kittlade min fot för att få uppmärksamhet. Jag satte mig bestämt upp i sängen och min blick drogs ut till hallen som vårt sovrum gränsade till. Där, på vår orange målade stol satt gammelfarmor och gammelfarfar och tittade på mig.

Jag minns att det var fascinerande och skrämde mig samtidigt. Tillsammans såg de ut som siluetter i vitt. Det var som att titta på en spegelbild i vattnet. Inte med total klarhet, men jag kunde urskilja konturerna.

Jag var hänförd över att jag visste att det var min fars farmor och farfar. Jag kände deras energier. Mötet kändes som en lång stund. De log mot mig. Jag kände mig trygg, som om tiden stod stilla.


Det var när de svävade ut som jag insåg vad som hade hänt. Min rädsla tog över. Mina tankar virvlade runt som till slut blockerade mitt hjärta. Jag blev rädd och gömde mig under täcket. Jag bad till Gud att aldrig mer se eller känna något liknande igen. 

Det tog mig många år innan jag vågade inse att tankarna höll mig tillbaka. Att våga öppna hjärtat igen utan rädsla, till att kunna få se från Andra sidan igen. När jag till slut släppte taget öppnades min förmåga att kommunicera med djuren. 

Resan till det oändliga kunde börja igen, med färger och enorma möjligheter till härligheten. Efter många års väntan vågade jag äntligen höra universum sjunga igen.

That’s Amore!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.