Tre steg i din medvetandehöjning

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Hur är det – nöjer du dig med att vara lite andlig då och då när känslan slår till, eller är du en verklig andlig budbärare? Jag förstår om frågan kan vara provocerande, men läs resten av krönikan innan du väljer vilken känsla du ska ha i dig!

Alla människor kommer från samma källa – Gud. Vi är alla fullständigt kompletta, hela, upplysta och heliga. Men vad skiljer dig då från exempelvis Moder Teresa? Eller Jesus? Jag har tidigare skrivit om tre punkter som busenkelt beskriver detta. I dag ska jag ta dessa från en annan vinkel – hur de beskrivs genom bön och meditation.

1. Bli medveten om vem du är – du är Gud – manifesterad som din själ.

2. Förkroppsliga denna sanning, gör anspråk på den, ta in den, acceptera den.

3. Agera i den sanningen i ditt liv!

För många andliga sökare så är punkt 1 oftast inga problem. Men många fastnar där och det är mest munnen som rör sig ur ett intellektuellt perspektiv. Men en del sökare går vidare till punkt 2 och de känner verkligen att de är denna storhet och uttrycker den då och då i sina liv. Men de fastnar här eftersom de har en känsla av att de är som ”ufon” i en värld fylld av mörker och separation. Man fastnar i steg 2 – ”jo, ja visst är jag en själ men man måste ju jobba också och ägna sig åt familjen…”

Få väljer att gå hela vägen in i steg 3 och agera i sanningen. Vad man inte inser är att om jag går HELA vägen så kommer ALLT annat att lösa sig – mat på bordet, räkningar, relationer, fred på jorden – ja, allt!

Om du är (vilket du är) en aspekt av Gud precis som Buddha, Jesus, Moder Teresa – varför då inte agera utifrån det? Du kan sluta leta efter andligheten och kärleken – du är redan komplett och upplyst. Hur vet jag det? Därför att du känner igen sanningen när den presenteras för dig, eller hur? Det är allt det handlar om – att lära sig känna igen när sanningen slår an strängarna i dig och sedan följa detta. I nedanstående böner och citat ser du alla tre stegen. Tre steg är allt du behöver ta, tre små steg – vänta inte längre, ta dem nu – du är väntad!

Jag är vägen, sanningen och livet (Jesus)
Låt dig inte luras av makthungriga präster eller bibeltolkare här. ”Jag är” är namnet på Gud på svenska. På engelska, sanskrit och Hebreiska - I AM, SoHam, Eyer Ascher Eyer. Jesus menade alltså INTE sig själv utan menade; Jag är, det vill säga Gud är vägen, sanningen och livet”. Och han menade att Gud är alla levande varelser – det enda som krävs är att vi alla, var och en blir medvetna om det. Vi är inte separerade från Gud – vi är alla en aspekt av Gud som bröder och systrar! Så bli medveten om vem du egentligen är och låt den sanningen slå an i ditt hjärta.

Franciskus fredsbön
Gör mig till ett redskap för din fred
Där hatet finns, låt mig så kärlek
Där ondska råder, ge förlåtelse
Där det finns splittring, låt mig förena
Där osanning råder, låt mig ge sanning
Där tvivel finns, låt mig ge tro
Där misströstan råder, låt mig ge hopp
Där det finns mörker, låt mig ge ljus
Där sorgen råder, låt mig ge glädje
Låt mig få trösta, mer än bli tröstad
Låt mig förstå, hellre än förstådd
Låt mig få älska, mer än att bli älskad
Ty genom att ge, så kan vi få
Genom förlåta, blir vi förlåtna
Genom att dö så föds vi på nytt 

Gör det ändå (Moder Teresa)
Det goda du gör idag glömmer folk ofta i morgon;
Gör det ändå!

Om du är framgångsrik kommer du att få några falska och några verkliga fiender;
Var framgångsrik ändå!

Om du är snäll kanske folk anklagar dig för att ha själviska, dolda motiv;
Var snäll ändå!

Om du är ärlig och uppriktig kanske folk lurar dig;
Var ärlig och uppriktig ändå!

Vad du tillbringat år med att bygga kan någon kanske förstöra över en dag;
Bygg ändå!

Om du finner kärlek och sinnesfrid kan andra bli avundsjuka;
Var lycklig ändå!

Ge världen det bästa du har, det är kanske aldrig tillräckligt;
Ge ändå världen det bästa du har!

Du förstår, när det kommer till den slutliga räkenskapen så är det mellan dig och Gud;
Det var ändå aldrig mellan dig och de andra!

Gå inåt! Meditation och bön, mantran, stillhet – gör vad du behöver göra för att förkroppsliga vem du är och hur du vill agera. Du kommer inte hela vägen om du inte mediterar och går inåt. Världen utanför dig är ologisk, tokig och destruktiv – gå därför in till Källan i dig!

Här är några kraftfulla mantran att använda i meditation.
Jag är Själen
Jag är det Gudomliga ljuset
Jag är Kärlek
Jag är Vilja
Jag är Bestämd avsikt

Namasté
Jai

www.loveit.se

Fler krönikor

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.