Tro på dig själv och det du gör

Hur ofta har vi inte fått höra från andra att de val vi gör är dåliga? Eller att vi inte klarar det vi satt oss för?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Hur ofta har vi inte fått höra från andra att de val vi gör är dåliga? Eller att vi inte klarar det vi satt oss för?

 

Andra tycks ibland njuta av att trycka ner oss genom att berätta att vi inte är kapabla att ta hand om oss själva. Att vi vill göra våra egna erfarenheter, utforska våra egna liv och ta egna beslut räknas inte för dessa människor som kan vara en förälder, ett syskon, en god vän, en partner eller arbetskamrat.

 

Dessa besserwissrar som uppenbarligen har svar på livets alla frågor, är inte sällan missnöjda med sina liv så visst är det konstigt att de ändå vet svaren på våra liv? De kan försöka vara så perfekta i sitt liv att minsta dammkorn får deras dag att fullständigt rämna. Risken är att de försöker få oss andra att leva upp till allt detta orimliga.

Annons

 

Något inom oss vill växa. Detta något gör sig påmint på olika sätt. Av någon anledning sitter du just nu och läser denna text. Du vet inte riktigt vad det är och du vet kanske inte heller vart du är på väg men detta något vill i alla fall göra sig påmint.

 

Våga lita på den känslan. Våga lita på att du kan. Våga lita på att du växer och utvecklas som människa där medgång och motgång är en del av detta.

 

Det är ibland bra att få en annan människas åsikt i en fråga som rör dig. Men då ska du be om att få denna åsikt själv och från någon du litar på. Lyssna på svaret men det är ditt ansvar att ta beslutet.

Tro på dig själv och det du gör. Du är ett mirakel och därför sker det också mirakel i ditt liv när du tror på det själv!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.