Vad ska jag göra nu?

De flesta har någon gång i livet känt att de varit inne i ett flow – ett flöde i livet. Bara för att sedan trilla ur och möta motstånd. Genast blir man konfunderad och undrar vad som står på.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Kanske hittar man en orsak utanför sig själv. ”Nu har det varit bra på jobbet länge, och så får vi ett stolpskott till chef” eller ”Nu har allting bara fungerat ett tag, men så blir jag sjuk och jag har ju inte tid”.

För mig har det blivit uppenbart att jag har en fantastik drivande förmåga som person. Jag skapar förutsättningar för mig själv och andra runt omkring. Men så blir det stopp och jag kan bli både irriterad, upprörd och orolig. 

Det jag nu börjat göra mer och mer är att försöka acceptera det som sker och se vad det försöker säga mig. Jag ställer frågan inåt ”vad ska jag göra nu?” och väntar in svaret. 

Det kan bli de mest konstiga svar som vid första anblicken inte verkar ha med saken att göra. Men om jag följer det, så brukar nya saker dyka upp som en lösning. Det som jag vill är inte alltid detsamma som det som min själ vill. 

För att lyssna ordentligt behöver jag hitta ro. Sätta mig och meditera, bara vila i andningen en stund och observera det som sker inom mig i tankar och känslor. Dyker motstånd upp så andas jag genom det området där motståndet finns. 

Jag frågar sedan inåt ” Vad är nästa steg?”, ”Vad ska jag göra nu?” eller ”Visa mig vad jag ska göra”. Om jag är i stillhet så kommer svaret. Det kanske inte är det jag vill höra. Det kanske inte är det jag tror ska vara svaret. Men det är det svar jag behöver höra.

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.