Våga ge varandra komplimanger!

Hur kommer det sig att vi ofta är så dåliga på att ge beröm eller feed-back till varandra? Är vi rädda för att bli missuppfattade på något sätt? Eller har vi bara svårt att bjuda på oss själva? Kanske tar vi varandra bara för givna?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Jag tror vi behöver vi öva lite på att ge beröm och feed-back både till oss själva och absolut även andra i vår omgivning. Så den här veckan ska jag träna på att göra detta. Men jag ska se till att det kommer från hjärtat, så det inte blir platt och utan värde. Istället för att fundera på olika fraser jag kan säga ska jag fokusera på de jag möter och bli spontan i mötet.

Jag tycker du är bra på det du gör. Jag tycker om ditt sätt att vara. Dina byxor är himla fina. Så snällt av dig, tack så mycket. Bra jobbat! Vilken härlig energi du har! Vilken härlig utveckling du har haft, du är verkligen hängiven! Du ser verkligen din egen värdefullhet, härligt!

Ja, hur svårt kan det vara egentligen att ge feed-back? 

När vi är spontana och välvilligt inställda till både oss själva och andra så blir belöningen stor. Den känsla som skapas i oss ger oss ett positivt flöde av kärlek!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.